Витамин С – МОЖЕ МНОГО!

Знаете ли тези изречения? Не сте ли ги чували до втръсване? „Всички имаме достатъчно витамин С. Не се нуждаем от допълнителен прием. Таблетките с Витамин С само оскъпяват урината, увреждат бъбреците и натоварват черния дроб. Всичко това е просто прахосничество... Това са приказките на господата с бели престилки. Научните факти са съвсем различни... Малка селекция:

 

Витамин С и Инфарктите

 

Наскоро на Европейския кардиологичен конгрес беше съобщено, че "Нитратната толерантност може да бъде потисната с 3 грама Витамин С дневно". Пациентите с инфаркт се нуждаят от нитрати. С други думи, това са лекарства, които разширяват коронарните артерии. Само че - свикваш с тях. Ефектът отшумява и пациентът с инфаркт умира добросъвестно. Освен, ако не приема 3 грама Витамин С.

Изведнъж, когато животът е застрашен, 3 грама Витамин С (естествената доза в природата) са добре дошли. Това са научните факти.

 

Поддържайте очите си бистри с Витамин С

 

Витамин С е особено концентриран в очната леща и в слъзната течност. Съдържанието на Витамин С в слъзната течност е 50 пъти по-високо, отколкото в кръвта. Подобно на чистачка за предно стъкло, течността, която улавя радикалите, се избърсва върху лещата на окото при всяко мигане, за да улови свободните радикали, които вече са там. Когато лещата е увредена от свободните радикали, тя става мътна и непрозрачна. В резултат на това 20 % от хората над 65 години и 50 % от хората над 75 години имат перде пред очите си поради помътняване на лещите. Необходима е операция.

 

В 10 проучвания с Витамин С (8000 участници) старческата катаракта намалява с 40 до 50%. При допълнителен прием на Витамин С в продължение на 10 години помътняването на лещата намалява с 83% в сравнение с участниците в проучването, които не приемат Витамин С. Така, че с Витамин С сте в крак с нещата.

 

Особено диабетиците и пушачите трябва да приемат повече Витамин С. Нивото на Витамин С в кръвта им е с 40% по-ниско, така че рискът от увреждане на очите е три пъти по-висок.

 

Витамин С намалява наполовина случаите на рак

 

Гладис Блок (Gladys Block) от Американския национален институт по рака представя обобщение на 47 проучвания за добавянето на Витамин С и рака. В 34 проучвания честотата на раковите заболявания е намалена:

8 проучвания за рак на устата и хранопровода

6 проучвания за рак на стомаха

5 проучвания за рак на белия дроб

4 проучвания за рак на панкреаса

4 проучвания за рак на матката

4 проучвания за рак на червата

3 проучвания за рак на ректума

В проучването The Iowa Women's Health Study (с 34 000 жени), проведено през 1996 г., 500 милиграма Витамин С намаляват риска от рак на гърдата с 21% в сравнение с жените, които не приемат допълнително Витамин С! Вашия гинекологът казва ли ви това?

 

Борбата с обикновената настинка и Витамин С

 

Ако забележите, че сте се простудили, трябва незабавно да приемате по 1000 милиграма Витамин С на всеки час, в продължение на следващите 6 часа. Витамин С се абсорбира от имунните клетки и ги прави наистина активни. По-малко количество не е ефективно! Това е потвърдено отново в проучване на Витамин С от 2000 г.: 263 ученици са получавали по 1000 милиграма Витамин С на всеки час през първите 6 часа, когато са имали първите симптоми на настинка, и по 1000 милиграма 3 пъти дневно след това. Симптомите на настинка намаляват с 85% в сравнение с групата, която приема само 1000 милиграма Витамин С веднъж дневно. Не правете грешката на повечето потребители на Витамин С, които приемат само една или две таблетки Витамин С при първите признаци на настинка. В България тази стойност обикновено е само 50 милиграма. Нуждата от Витамин С в имунните клетки се увеличава многократно по време на вирусна инфекция.

Аз и моето семейство в случай на вирусна инфекция и настинка взимаме между 1 и 2 грама на час, не само първите 6 часа, а докато вируса или простудата отшуми. Това може да продължи няколко дена.

 

Основни функции на Витамин С

 

Витамин С взима участие в около 15 000 метаболитни процеса.

 

Като антиоксидант:

 

  • Защитава частите на клетките, органите, други витамини и протеинови градивни елементи от свободните радикали.

 

Като специалист в областта на обмяната на веществата:

 

  • е активен в производството на хормони

  • участва в производството на нервни пратеници

  • е важен за производството на колаген за съединителната тъкан, сухожилията и костите

  • е активен при изгарянето на мазнините

  • подпомага усвояването на желязо в организма

  • активира фолиевата киселина

 

Като елиминатор на замърсители:

 

  • активира детоксикацията на черния дроб, който филтрира вредните вещества от кръвта

  • се свързва с тежки метали като живак, олово и други замърсители.

  • предотвратява превръщането на нитратите в канцерогенни нитрозамини

 

Недостиг на витамин С

 

В днешната високотехнологична цивилизация снабдяването с Витамин С изглежда мрачно: Почти 90 % от първоначалния Витамин С се губи при съхранение, транспортиране по целия свят и готвене. Човекът от каменната епоха е получавал около 40 пъти повече Витамин С, отколкото ние днес. Това са фактите!

 

Заключение:

 

Според вашият лекар: „Хората не усвояват повече от 100 милиграма. Това не е вярно! Според много учени 3 грама витамин С дневно е минималната защитна доза срещу свободните радикали.

 

В проучване на списание "Prevention" 90 % от известните диетолози в САЩ сами приемат между 1 и 3 грама допълнителен Витамин С на ден.

 

Това са научни факти, на които можете да разчитате! Забелязвате ли нещо? Медицината знае много повече за живота, отколкото семейният ви лекар ви казва. Ако искате да се запознаете с фактите: Можете да ги намерите в повечето статии, които пиша – Кликни ТУК...

 

О тук може да си купите качествен Витамин С произведен е Германия! Може да избирате между няколко варианта:

 

 

И не забравйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

2 коментара

  • Юлия Здравей :)
    Витамин С може много да подобри състоянието на хора болни от артрит. Важно обаче е количеството, което вземаш на ден! При артрит то трябва да е със сигурност на 10 грама на ден. Добре е също да направиш изследване на Витамин Д. Добре е да се взимат и високи дози Омега 3. Артрита се лекува! Ако ти трябва помощ можеш да се свъртиш с мен.

    Поздрави :)
    Георги Терзиев

    Георги Терзиев
  • Има ли противопоказания приемът на вит.Ц при артрит?

    Гага

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват