Есенциални (незаменими) вещества: Какво означава това?

Ето една история за това:

Преди години в САЩ е имало много смъртни случаи на котки. Стотици хиляди действително здрави животни загиват нещастно. От всички видове заболявания. Не е бил намерен общ знаменател. Голямата смърт на американската котка.

 

Причината се е криела в храната. Whiskas е била монополист тогава. Дружеството производител е сменило доставчика на месо. А новият доставчик на месо от друг континент е имал огромни стада говеда, всичките с изчерпани количества ТАУРИН. Животните са имали по-малко Таурин в кръвта си, поради различния вид трева и различната почва. Това няма значение за добитъка. Тауринът е неесенциална аминокиселина. Ако е необходимо, говедата могат сами да си го набавят от други аминокиселини.

 

Но не и котките. За тях Тауринът е незаменима аминокиселина. Той е от съществено значение за живота. Той трябва да е в храната. Но той липсва. А Тауринът при котките определя сърдечния метаболизъм. Животните умират от сърдечна недостатъчност. Дори и много малки. Човек никога не би помислил за това. Кой би изследвал младо животно за сърдечна недостатъчност?

 

След това компанията Effem (производител на Whiskas) отново сменя доставчиците на месо и ..... Американските котки сега живеят в мир, радост и стават все по-дебели.

 

Между другото, ветеринарните лекари в България също знаят това. Те са много по-умни. Ветеринарните лекари се грижат много повече за правилното хранене на животните. История:

 

Един мой приятел има много стара котка. Мисля, че е на 14 години. С отекли крака. Това е симптом за слабост на сърдечния мускул. Това е нормално на тази възраст. Ветеринарният лекар написал на котката рецепта. Познайте какво пишеше: Е, знаете: Таурин, 3х2 грама.

 

Всичко това е важно при животните. Това знание. Но не и за вас. Как мислите? Измервали ли сте някога незаменимите си аминокиселини? Ако само едно есенциално вещество не е наред, все още може да сте живи. Но вие сте уморени, нямате желание за живот, лесно се депресирате, имате нисък хемоглобин, трудно отслабвате, ..... разпознавате ли се?

 

Липсата на една, единствена есенциална аминокиселина

може да е отговорна за всички тези проблеми!

 

Важно: Това е най-компактният начин да се опише тайната на пълноценния живот.

А начинът да го постигнете днес, през 2022 г., е да измервате! Измерете нивата на есенциалните вещества в кръвта си и разберете какво ви липсва.

 

Повече по темата есенциални вещества – КЛИКНИ ТУК...

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

2 коментара

  • Елена Здравей 🙂
    Всички хранителни добавки могат да бъдат приемани и от деца. Моите деца приема хранене добавки и не са ходили на лекар от 7 години! Дозата се определя според случая и километрите. Ако ти трябва повече информация и помощ, пиши.

    Георги Терзиев
  • Здравейте! Добавките могат ли да се приемат от деца и в какви дози?

    Елена

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват