Йода и хормоните на отслабване!

Независимо дали се чувствате неспокойни, свръхстимулирани или уморени и лишени от енергия, с наднормено тегло - щитовидната жлеза, нашият енергиен център, почти винаги има пръст в това. Тя регулира енергийното ниво на всяка клетка с помощта на високоефективни хормони (хормоните за отслабване).

Йодът е основният градивен елемент на тези хормони.

 

Дефицита на йод в България...

 

Животът ни би могъл да получи повече енергия по прост начин, ако само си позволим достатъчно микроелементи, включително йод. Но въпреки всички образователни кампании почти никой от българите не приема достатъчно количество от есенциалното вещество йод.

 

Учени от университета в Рощок са предоставили доказателството с цената на много средства. Със специален автобус те посещават 6000 семейства и директно и точно измерват приема на йод. Резултатът е, че ние приемаме средно по 72 µg дневно, а така гордите хора, възползващи се от "йодните солници" - само 78 µg. За съжаление минималната препоръка е 200 µg на ден... В някои части на света високоактивното население консумира до 1000 µg дневно. Това е нормално. Аз лично приемам 6500 – 12000 µg дневно. Най-добре е да поемете снабдяването си с йод в свои ръце - както правят все повече "Завинаги Здрав читатели".

 

От животинското царство...

 

Щитовидната жлеза е зависима от йода. Тя се нуждае от йод, за да произвежда енергия и хормони за отслабване, а именно хормоните на щитовидната жлеза. Те са ускорител на мощността, растежа и развитието. Животинското царство също показва това: поповите лъжички, които растат без йод, си остават поповите лъжички. Те могат само да мечтаят да бъдат "жаби". Те си изкарват прехраната в недовършения ларвен стадий. Мисля, че това е ясен пример! Пример за това какво може да причини недостигът на йод.

 

Какво се случва обаче, ако има достатъчно йод...

 

  • Йодът ви кара да сте будни.

     

  • Йодът ви прави нетърпеливи и с желание за действие.

     

  • Йодът прави мозъка ви работоспособен.

     

  • Йодът раздвижва психиката ви.

     

  • Йодът ви прави слаби, като регулира обмяната на веществата

     

  • С йода възвръщате своята ефервесценция.

 

А ако имате твърде малко от него...

 

Ако йодът е твърде малко, щитовидната жлеза отчаяно се опитва да извлече последните трохи от кръвта. В процеса на работа тя се надува. Става голяма. Развива се гуша. Между другото, 30 % от българите вече имат гуша. Недостигът на йод ви кара да се чувствате уморени, да не ви се ходи и концентрацията ви да е много слаба. Метаболизма се забавя и вие започвате да трупате килограми. Жените страдат три пъти по-често от заболявания на щитовидната жлеза, отколкото мъжете. Това се дължи на склонността на жените да бъдат вегетарианци. Освен това България е (призната) област с недостиг на йод.

 

Много жени имат латентен йоден дефицит още преди бременността. Но по време на бременността или непосредствено след раждането до 70 % от тях развиват патологично увеличена щитовидна жлеза.

 

Погрижете се за вашите хормони, отговорни за отслабването...

 

Едва ли е възможно да се компенсира недостигът на йод чрез балансирана диета. За да приемате достатъчно йод, трябва да ядете например шест килограма сирене всеки ден или да ядете седем пъти седмично риба. Както вече знаете, йодираната трапезна сол за съжаление е само капка в морето. Най-добре вземете йод под формата на хранителна добавка. Или още по-добре - приемайте мултиминерален продукт, който съдържа всички микроелементи, включително йод. И не се притеснявайте: здравият човек не може да приема твърде много йод. Ако организмът действително получи повече йод, отколкото му е необходим, той ще го изхвърли без проблеми. Ето и моето предложение:

 

 

Не харесвате хранителните добавки? Искате да покриете дневната си нужда от йод, която е 200 µg, по естествен начин чрез храната си? Е, тогава, добър апетит.

 

200 µg йод се съдържат в:

Храна

Порция

Водорасли

4 g

Дива сьомга

48 g

Риба тон

400 g

Маруля

5 kg

Натурален ориз

10 kg

Телешко месо

20 kg

Картофи

20 kg

Ябълки

10 kg

 

Какво научаваме от тази таблица?

 

В България нямаме никакъв или почти никакъв шанс да живеем истински щастлив и енергичен живот с нормално, "разнообразно и балансирано" хранене. Имаме нужда от помощ. А помощта може дори да е и вкусна.

 

Любопитно? Тогава разгледайте нашия магазин.

Към магазина – КЛИК...

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват