Защо протеина ни подмладява?!

 

Протеините са жизненоважни. Имунната Ви система, мускулите, органите, кожата и пратеници на щастието се състоят от 24 малки белтъчни градивни елемента - Аминокиселини.

 

Десет от тях са незаменими, т.е. също толкова важни, колкото Витамините, и тъй като организмът не може да ги произвежда сам, те трябва да присъстват във всички хранения, всеки ден. Метаболизмът Ви е най-активен между шест и девет часа сутринта. Метаболизмът означава превръщане на хранителните вещества в телесни субстанции и енергия. Протеините са ключът към успеха.

 

Десет есенциални Аминокиселини определят живота Ви, младостта Ви, както във физически, така и в психически план. Те определят бодростта, умората и настроението. Концентрацията на тези аминокиселини в кръвта варира значително през деня, в зависимост от това какво ядете. Те определят настроението Ви - от приповдигнато до творческо, от решително до концентрирано, от спокойно до сънливо.

 

Активните хормони, невротрансмитерите в мозъка, дори молекулите на емоциите са малки протеинови пакети. А вие можете да постигнете добри резултати само ако в кръвта Ви има достатъчно протеини. Ето защо сутрин трябва да се заредите с протеини: млечни продукти, соя, пшеничен зародиш или яйце. Тогава и мозъкът Ви ще бъде снабден с достатъчно Холин. Мозъкът Ви изгражда Ацетилхолин от Холин и Аминокиселина. Той е един от най-важните невротрансмитери, който определя интелигентността ни. Веществото, което е отговорно за мисленето, концентрацията и паметта. Липсата на Холин Ви прави уморени и Ви лишава от всякаква креативност.

 

Ако на всеки четири часа хапвате по една малка хапка протеини без мазнини, връщате биологичния си часовник назад. Ще пожънете креативност, добро настроение, красиво младо тяло и успех. Защото протеинът е тайната на победителите в житейския маратон.

 

Моят начин е:

 

  • + яйца, месо, риба, малко млечни и ядки

 

Какъв е твоя начин да дадеш на тялото си достатъчно протеин?

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват