Запек?!

Често срещано заболяване. Някои хора сега се усмихват, но не и тези, които страдат от него. Те действително страдат. Изпразване на червата само веднъж седмично? И при това трудно? Бедната чувствителна лигавица? Точно така...

 

Запека беше проблем който ме вълнуваше. Моят голям син страдаше от много тежък запек. Ходеше по голяма нужда само веднъж на 4 – 5 дена. За конвенционалната медицина това беше нормално. Но за моето момче очевидно не! Наложи се да почета малко и да разбера каква е причината и как се решава този проблем.

 

И тогава (2014 г.) разбрах как да регулирам движението на червата по разумен и естествен начин. Винаги. Подчертавам винаги! Решението е магнезий.

 

Солта на вътрешния мир. Също е важна и за червата. Магнезият отпуска гладката мускулатура. Това са вашите кръвоносни съдове (студени ръце, свити кръвоносни съдове), това са вашите черва (запек, свито дебело черво).

 

Но съвети от рода на този: "Приемайте магнезий!" са безполезни. Както често се случва. Дозата винаги е част от съвета. Количеството. Сумата може да бъде открита и определена:

 

  • чрез измерване в кръвта

     

  • чрез проби и грешки

 

Хората са склонни към второто. Още първата приета доза магнезиев сулфат (300 mg, 400 mg) предизвика диария. Това е проблем. Всъщност ние искаме да имаме повече магнезий в кръвта си, но не можем заради диарията. Знаете ли че, магнезият се предлага и в по-съвместима форма? Например магнезиев цитрат и магнезиев комплекс. Те се усвояват напълно и не предизвикват диария. Концентрацията на магнезий в кръвта се вдига и мускулите на дебелото черво се отпускат. И чудото се случва всеки ден :) Меко и гладко:)

 

Защо пиша по тази темата? Защото един 75-годишен господин току-що ми благодари. Че, движението на червата му работи "за първи път в живота му". И то на 75 години!

 

"Откакто се помня (на 75 години съм), страдам от запек, твърди изпражнения, дълги посещения на тоалетната и т.н. Никога не съм успявал да отида до тоалетната нормално. По време на една почивка дори трябваше да прекарам една нощ в болница след 4 дни запек. Това беше най-гадната вечер в живота ми.

 

 

Откакто приемам 300 - 400 mg магнезиев цитрат 3 пъти дневно по ваш съвет, тази работа наистина работи като часовник, за първи път в живота ми. Наистина е хубаво да имаш този опит и на 75-годишна възраст. Очаквам с нетърпение лятото и следващия ми поход в планината.

 

 

В допълнение към аргинина, мултивитамина, К2, витамините Е и С и разбира се омега 3, в раницата ми вече е и магнезиевият цитрат. Това ще доведе до още по-лесно възстановяване от обичайното, когато се изкачите на на някой български връх, леки и освободени."

 

Малка забележка: Аз бягам доста по-добре. Бягам по-бързо, защото съм по-лек. Защото преди това съм се освободил от цялото съдържание на дебелото черво. Световните шампиони знаят това. По време на маратона те не се отбиват в "кутията" от време на време. Те просто са свършили работата преди това.

 

Нали разбрахте 300 – 400 mg елементарен магнезии под фирмата на магнезиев цитрат 3 пъти дневно. Важна е дозата! Важно е действието! Да го направите! И тогава пак ще говорим :)

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

Поздрави :)

Георги Терзиев

2 коментара

  • Людмила Здравей :)

    Магнезия може да се приема от дете на 4 години без никакъв проблем. Ако ти трябва още информация не се колебай да се свържеш с мен.

    Поздрави :)

    Георги Терзиев
  • Подходящ ли е за дете на 4 годишна възраст?

    Людмила

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват