Конвенционалната медицина - точно определение!

Блестящо формулиран в нова книжка. Описваща актуалното състояние на медицината при вашия личен лекар, специалист, болница или университетска клиника. Добре е да се вземе под внимание:

 

"Тъй като причините за повечето хронични заболявания са официално неизвестни, лечението не е причинно-следствено, а предимно симптоматично:

 

Статини за повишаване на липидите в кръвта, стентове за запушване на кръвоносни съдове, лекарства за разреждане на кръвта за нарушения на кръвообращението, инсулин или таблетки за диабет, антихипертензивни средства за високо кръвно налягане, болкоуспокояващи за болка, имуносупресори за автоимунни заболявания, лекарства за потентност (виагра) за импотентност, изкуствено оплождане за безплодие, слабителни за запек, радиация, хирургия, химиотерапия за рак, транквилизатори за безпокойство, сънотворни за безсъние, психотропни лекарства за психични разстройства, антиепилептици за епилепсия, амфетамини за разстройство с дефицит на вниманието, антиастматици за астма, вентилация за сънна апнея, антиалергетици за алергии ...

 

Тези предимно лекарствени видове терапии, трябва да се прилагат през целия живот на човека, водят до увеличаване на приходите на фармацевтичните компании и често са свързани със странични ефекти, някои от които са тежки. Въпреки това фактът, че симптоматичната терапия не лекува причините за заболяванията, става очевиден, когато лекарствата бъдат пропуснати:

 

Първоначалните оплаквания или симптоми (напр. високо кръвно налягане, болка, астма) обикновено се появяват отново веднага."

 

Конвенционал медицина днес. Лекарство за подаване на оставка. По-нататъшно развитие? Все повече и повече, все по-модерни, все по-усъвършенствани... лекарства. Таблетки. Всичко си остава същото... винаги една и съща малка кутия за обувки.

 

За повечето български лекари е неизвестен фактът, че Световният фонд от знания, и по-специално най-големият център за медицински изследвания в света - NIH, отдавна е много по-напред ... Според проф. Антес (Antes) до 80% от лекарите в света са още в средновековието!

 

Пример: Най-силното и същевременно безвредно химиотерапевтично средство според NIH е Витамин С под формата на инфузия. Това е (напълно) непознато в българските болници.

 

Гореописаната колекция от таблетки е установена. Тя е циментиран. Във всеки случай няма да се отървем от нея през следващите няколко десетилетия. По простата причина, че е толкова угодно и желано от сърцето ви:

 

Не правете нищо сами.

Таблетката трябва да го поправи.

Лекарят ще знае.

 

Това, което редовно пренебрегваме: Лекарят знае само това, на което е научен. В университета. Това е всичко. А съвременните политици (можете да се досетите за какво говоря), които са едва на 30 години, могат само да обявят какво са научили за света досега.

 

Изход? Помислете сами. Още по-добре: Действайте сами.

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

 

Още по темата?

 

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват