Недостига на Магнезий и Диагноза РАК!

В изследванията на рака се извършва преосмисляне. Много нови терапевтични подходи са насочени към укрепване или манипулиране на имунната система, така че тя сама да елиминира раковите клетки.

 

Имунната система се състои основно от протеини. От тях се произвеждат посланически вещества като Цитокините, както и Антителата, които се борят с чуждите вещества. Но ензимите, които са необходими за разграждането на увредените клетки, също се състоят от протеини.

 

И най-добрият източник на протеини обаче няма да ви помогне, ако едновременно с това ви липсва Магнезий.

 

Откриха учени от Базел. Отдавна е известно, че недостигът на Магнезий увеличава податливостта към инфекции и риска от рак. Експерименти с мишки показват, че раковите тумори растат по-бързо, когато животните са хранени с храна с ниско съдържание на Магнезий. Но не се знаеше защо.

 

Изследователите от Базел откриват, че Т-клетките на имунната система се нуждаят от Магнезий, за да функционират правилно.

 

Т-клетките могат да разпознават чужди тела или дори дегенерирали клетки, като например ракови клетки. За тази цел те имат специални места за акостиране. За да се отворят тези докинг места обаче, е необходим Магнезий. Без Магнезий те са "затворени" и не могат да разпознават раковите клетки.

 

При експерименти изследователите увеличават концентрацията на Магнезий в туморите, при което повече Т-клетки атакуват и елиминират раковите клетки. Затова Магнезият е от съществено значение за всеки пациент с рак.

 

Но не само пациентите с рак имат полза от Минерала. Раковите клетки се развиват във всеки организъм през цялото време. Добрата имунна система ги открива навреме и ги елиминира. По този начин туморите не се развиват изобщо.

 

Между другото, стресът изяжда Магнезия, а стресът е значителен рисков фактор за рак, особено за рак в млада възраст.

 

Познавате ли нивото си на Магнезий? Изследването струва по-малко от 3,00 ЛЕВА. Стойността трябва да е между 0,9 и 1,1 mmol/l или 2,2 и 2,7 mg/dl, ако се измерва в серум. Ако се изследва цяла кръв, стойността трябва да е между 1,3 и 1,8 mmol/L или 3,1 и 4,4 mg/dl.

 

План за действие?

  1. Измери в кръвта.

  2. При недостиг:

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

 

Източник: Lötscher J, Martí I Líndez AA, Kirchhammer N, et al. Magnesium sensing via LFA-1 regulates CD8+ T cell effector function. Cell. 2022;185(4):585-602.e29.

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват