Нобелова награда за Медицина 1931г.: Бягане!

Е, добре, добре: Нобелова награда за откритието... Бягане? Това не може да е истина. Добре, искате ли все пак да видим:

 

Изследователя на Макс Планк Институт, професор Ото Варбург получава Нобеловата награда за медицина през 1931 година. Биохимик и лекар, той вярва, че е открил първопричината за рака. Професор Варбург успява да докаже, че раковите клетки се хранят по различен начин. Различно от здравите, нормални клетки. Това е толкова важно, защото най-накрая е открит механизъм, чрез които можем да унищожим раковите клетки без да засегнем здравите клетки. Защото...

 

...Химиотерапията, лъчитерапията убиват раковите клетки (желаното), но те убиват и здравите клетки (имунната система). Нежелано!

 

Варбург успява да докаже, че раковите клетки живеят главно от захарта и въпреки, че има достатъчно кислород , те я ферментират без кислород. И то с доста слаб коефициент на полезно действие - консумират много захар, получават малко енергия. Раковите клетки трябва да работят много, много и постоянно.

 

И ако намалите кръвната захар, раковите клетки стават слаби. Чувствителни! И доста често умират!

 

Това се отнася за агресивните ракови клетки. За бързо растящите, за метастатичните ракови клетки.

Има и други, бавно растящи, доброкачествени ракови клетки (рак на гърдата, рак на простатата). Те не се различават от нормалните телесни клетки и също като тях могат да се хранят с мазнини. Тези ракови клетки не са опасни.

 

Сега идва най-важното: В университета в Грац, професор Мадео наскоро доказа, че недостигът на кислород в кръвта намалява програмираната, естествена клетъчна смърт. Това е така наречената апоптоза и следователно позволява на клетките да живеят неконтролируемо.

Безконтролното оцеляване означава бърз растеж, което означава рак. Професор Мадео:

 

„Тази повишена резистентност (срещу клетъчна смърт) може значително да допринесе за образуването на тумори и злокачествени ракови клетки (метастази)“

 

Изследователите от Грац успяват да потвърдят също, че :

 

  • агресивните ракови клетки се хранят със захар (гликолиза)

  • раковите клетки се развиват добре, когато нивото на кислород в кръвта е ниско

 

„Повишеното дишане, насищането на кръвта с кислород, спира растежа на туморите“ Обяснява университетския професор Мадео и продължава:

 

„Интересното е, че спорта за издръжливост е една от най-добрите превантивни мерки срещу рака. Спортът увеличава както доставката на кислород в организма, така и намалява концентрацията на захар в кръвта“. По този начин не даваме никакъв шанс на раковите клетки да се развитие.

 

И накрая, нужно е практическото приложение на знанията за Нобелова награда. Диагноза Рак? Нищо страшно! Бягайте! Бягайте за вашия живот. Това не е глупаво изказване, а точна наука. Заслужила Нобелова награда през 1931 година.

 

И не забравяте, силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

https://zavinagizdrav.bg/

 

Източник: PLoS ONE, http://dx.plos.org/10.1371/journal.pone.0004592

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват