Щастливата медицина и Магнезия!

 

Говори ли ви нещо думата "Framingham-Studie"? Трябва. Най-мащабното и най-продължителното човешко проучване в света. Централен елемент на медицинското познание, който до голяма степен се пренебрегва тук, в България (помните ли? Глобалният фонд от знания...):

 

През 1948 г. повече от 5000 жители на малкия град Фрамингам (Масачузетс) са набрани за медицинско проучване. Градът и жителите му се смятат за типични за цяла Америка и затова са идеални за дългосрочно наблюдение.

 

Днес се изучава третото поколение.

 

В това проучване за пръв път е използвана думата "рисков фактор" и то продължава да дава важни сведения за здравето на сърцето. Още преди около 30 години е обсъждан решаващият ефект на Магнезия срещу сърдечните аритмии.

 

През 2014 г. специална оценка показа, че при хората с най-висок прием на Магнезий вероятността за развитие на калциране на коронарните артерии намалява с 58% в сравнение с тези с най-нисък прием.

 

И така, темата е инфаркт. Най-честата причина за смърт тук, в Европа, в България. Все още. Въпреки статините! Чудодейното лекарство на съвременната епоха. Автоматичният рефлекс на всеки български кардиолог, когато измери повишени нива на холестерола.

 

Щастливите лекари са по-напреднали. По-добре казано: По-образовани. Те знаят, че благоприятният ефект на Витамин Е е далеч по-голям от този на статините. Те знаят, че Витамин Е е чудотворно лекарство. Те знаят, че

 

Магнезий

 

не понижава холестерола, но точно копира всички останали предполагаеми благоприятни ефекти на статините. И изрично

 

без странични ефекти!

 

 

За съжаление 99% от българските лекари са откъснати от този Глобален фонд от знания. Те не черпят информация и знания от там!

 

Това изречение придобива централно значение за ВАС точно когато животът ВИ е застрашен. Нали осъзнавате написаното по-горе?

 

И не забравяйте здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват