Как да откажа цигарите?!

Пушене е пристрастяващ. Това е така. Работи блестящо. С всяка цигара тялото, мозъкът произвежда

 

Норадреналин.

 

Хормона на желанието. Положителният хормон на стреса. Този, който Ви кара да се чувствате добре, когато държите нещата под контрол в условията на извънреден стрес, на голям стрес. Управление. Всичко се получава. И в същото време имате приятното усещане "искам, мога"!

 

Това е Норадреналин. Краткосрочно увеличение след всяка цигара. Краткосрочно означава, че посягате към следващата цигара след 1,5 часа. Или по-рано. Типично поведение на пристрастяване.

 

Същият Норадреналин се освобождава и при смъркане на кокаин. Или когато приемате амфетамини (екстази).

 

Има и друг начин... да се учите от Щастливата медицина. Този Норадреналин се образува естествено в организма. От аминокиселина. От Фенилаланин. Така, че всъщност можете да замените пушенето на цигари (или смъркането на кокаин, или взимането на екстази) с приемането на тази аминокиселина.

 

Което войниците във Фолклендската война действително са правили. Аз наричам това естествен допинг. Ако атлетите знаеха това...!

 

Защо пиша за това? Защото ми пишете. Кратък емайл с вълнуващо изречение:

 

"Откакто спазвам тази диета, пуша много по-малко".

 

Под тази диета се има предвид протеин. Протеинът съдържа аминокиселината Фенилаланин. С много протеини, т.е. с много Фенилаланин, се получава много Норадреналин. Вашият хормон на желанието.

 

Изводът е: Можете да замените всяка зависимост с друга. Умело, със здравословна пристрастеност. Здравословен е протеинът. Здравословно е движението. Щастлива медицина. Природа!

 

Можете също да приемате Фенилаланин под формата на хранителна добавка. Аз лично взимам по няколко грама всеки ден. Вие решавате, природа или цигари!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват