Как по естествен начин да намалим кръвното налягане?!

Най-силният естествен редуктор на кръвното налягане е аминокиселината Aргинин. За това откритие през 1998 година е присъдена Нобелова награда за Медицина. За съжаление това естествено вещество има огромна уловка: за разлика от неестествените лекарства за понижаване на кръвното налягане, като бета-блокерите или калциевите антагонисти, то не може да бъде патентовано! Ето защо то не играе никаква роля в "сериозната" (конвенционална) медицина.

 

Аргининът, както и Магнезият, разширява кръвоносните съдове, подобрява кръвообращението и в подходяща концентрация ефективно понижават кръвното налягане. И води до приятни странични ефекти.

 

Приятен страничен ефект на Аргинина е намаляването на хормона на стреса кортизол. Ако кортизолът се повиши, може да се повиши и кръвното налягане. Ако долното (диастолното) ниво на кръвта е повишено, причината обикновено е стрес.

Много упражнения за издръжливост, пиене на много вода (H2O), малко сол и ако е необходимо намаляване на теглото също понижават кръвното налягане. А когато цепите дърва, е позволено да ги повдигате от време на време. Това е силова тренировка, която също се отразява много добре на кръвното налягане.

 

Обобщение: Природата си знае работата. Когато дадем на тялото това което му е нужно, то само ще регулира кръвното налягане. За целта му е нужно движение и есенциални вещества, вещества без които нашият живот е невъзможен! Такъв еди естествен пример за намаляне на кръвното налягане са:

 

 

Още по темата: Високо кръвно налягане?! План за действие! - клик...

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват