Постоянното обновяване на тялото ни.

Тялото ни се подмладява на 98 % в рамките на една година. В зависимост от тъканта, това става и много по-бързо. Например лигавицата на стомаха се подновява само за 3 дни. Червените кръвни клетки (еритроцитите) се подменят напълно след 3 месеца. Костите също се разрушават и възстановяват постоянно. Дори мозъчните клетки могат да покълнат наново до известна степен - противно на предишното мнение.

 

Добрата новина е, че колкото по-ефективно снабдяваме тялото си с всички необходими, есенциални, незаменими(!!!) вещества, толкова по-добра ще бъде новата ни версия.

 

За съжаление, ако някой от тези вещества са недостатъчно, ситуацията се влошава. Ето защо винаги трябва да се усмихвам вътрешно, когато хората обвиняват старостта за влошаването на физическите функции. Не е задължително да е така. :)

 

Един лебед може да живее до 30 години. Можем ли да разберем отвън дали един лебед е на 2 или на 28 години? Едва ли. И старите лебеди летят също толкова бързо и надалеч, колкото и младите им събратя. Причината: лебедите се хранят ГЕНЕТИЧНО ПРАВИЛНО.

 

Ето защо е толкова важно да обръщаме внимание на храненето си. Просто напълването на стомаха не е достатъчно. Винаги трябва да осигуряваме на тялото си оптимално количество есенциални вещества, които са от съществено значение за живота. Лебеда разбира, че пържените картофи с кетчуп не са съвсем подходящи за него. Ние, хората винаги правим изключение. Хората трябва да са по-висши от животните. ПО-УМНИ!!!

 

Колкото по-подходящо за нас е храненето, толкова по-дълголетни и функционални са клетките ни.

 

И моля ви пристанете с глупавото клише: „От ЕГН-то е“. Дали диетата през последните няколко седмици е била подходяща за вас? Резултата може да бъде измерен много лесно! Ако се чувствате добре, ако имате неограничена енергия, ако се събуждате отпочинали и с желание за живот, ако можете да пробягате 10 километра и после да идете на работа без да сте изморени, а след работа на фитнес и после с децата в парка, значи правите нещата правилно. Ако ли не, помислете много добре какво слагате в устата си!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват