Аминокиселини. Основата на нашият живот!

 

ДНК = Aминокиселини

 

Ако искаме да опишем главния принцип на живота при хората, говорим за ДНК, генетичната информация, която е заложена в клетъчното ядро. Каква е неговата задача? ДНК съдържа кодираните инструкции за това как отделните аминокиселини се комбинират, за да образуват протеини.

 

Това обяснява централното място на аминокиселините и протеините. ДНК, нашата генетична информация, няма нищо общо с въглехидратите, нито с мазнините, но има всичко общо с протеините и техните компоненти. Така се създава животът. Протеинът е живот.

 

Аминокиселините съществуват в нелегалност. Медицината се занимава с въглехидрати и мазнини. И досега само незначително с протеини.

 

Тук се наблюдава бавен обрат. Германско дружество по хранене (DGE), коeто досега винаги е твърдяла, че така или иначе ядем твърде много протеини, че не трябва да се приемат повече от 0,7 g/kg телесно тегло, сега заявява, след завой на 180°, че хората се нуждаят от поне 0,8 g/kg телесно тегло и че 2 g/kg телесно тегло, т.е. 3 пъти повече, не е проблем.

 

Диаметрално противоположно твърдение на предишното. Думата "протеин", аминокиселините бавно навлизат в нашето мислене, в нашия живот.

 

Ако имате твърде малко само една незаменима аминокиселина, целият ви живот не е наред. След това цял живот сте депресирани или нямате желание, или не си почивате, или нямате издръжливост, или кръвоносните ви съдове са свити и умирате от инфаркт или инсулт (това се случва с всеки втори българин). Ако липсва дори една аминокиселина, организмът не може да изгради адекватно имунната система, която се състои от чисти протеини, и се стига до рак. Това се случва с всеки трети българин.

 

Точно така е: рутинно измервам количеството аминокиселини в кръвта и откриваме тревожен дефицит в почти всеки българи. Това, разбира се обяснява техните болести, което разбира се обяснява и отношението им към живота.

 

Тук можем да помогнем целенасочено. Аминокиселините могат да се използват специално за решително подобряване на качеството на живот. Примери:

 

Фенилаланин

 

По време на войната във Фолклендските острови на пилотите на бомбардировачи не са давани амфетамини, както през Втората световна война, а Фенилаланин в грамове. Това е така, защото тази аминокиселина се разгражда в организма до Допамин, а след това до Адреналин и Норадреналин, амфетамините стимулират същия процес.

 

Знаем, че никотинът, както и кокаинът, действа точно по същия начин, а именно чрез Допамин и Норадреналин.

 

Фактът, че това действа естествено и с аминокиселина, е широко неизвестен. Спорадично се съобщава, напредък от триатлонисти, че имат повече желание, по-динамични са, искат да тренират на всяка цена, ако ядат повече протеини или Фенилаланин. С други думи, те не познават вътрешния мързел. Добре известен пример за този принцип е Ланс Армстронг.

 

Тази вътрешна динамика, този стремеж, който се предава от Допамина и Норадреналина, може да се постигне и чрез целенасочено приемане на Фенилаланин.

 

Между другото: Колко високо е нивото на Фенилаланин в кръвта ви?

 

Аргинин

 

Нобеловата Награда за Медицина през 1998 г. е присъдена за откритието, че организмът произвежда NO (азотен оксид) от Аргинин. NO, молекулата на годината, е единственото вещество в човешкото тяло, което разширява кръвоносните съдове. Те активно се отваря. Имаме много вещества, които водят до стесняване на кръвоносните съдове, до калциране. Но само Аргенина прави обратното с помоща на NO.

 

Ако измерите съдържанието на Аргинин в кръвта, ще откриете тревожен недостиг при почти всички българи. Това е факт. Този факт не е известен, тъй като аминокиселините почти никога не се измерват рутинно – освен от мен. Това обяснява защо всеки втори българин умира от свити кръвоносни съдове. Всяка една смърт е излишна.

 

Достатъчно е да приемате само Аргинин, да го нормализирате в кръвта, за да се убедите в ефекта. Зъболекар съобщава, че високото му кръвно налягане е изчезнало след приема на Аргинин. Винаги е било известно, че хората, които консумират повече протеини, са четири пъти по-малко застрашени от инфаркт. Аргинин! Наблюдения показват, че Аргининът има феноменален ефект върху цялото тялото чрез NO. Виаграта има абсолютно същия ефект (NO). Разширените кръвоносни съдове в мозъка означават бдителност, способност за концентрация и др. В края на краищата всичко, което е свързано с ефективността и подмладяването, се върти около общата концепция за кръвообращението, т.е. разширените кръвоносни съдове. Много бавно осъзнаваме, че всичко това може да бъде свързано с едно единствено вещество, а именно Aргинин.

 

Поради тази причина Aргининът се предлага в магазина на Завинаги Здрав. В ход са и първите проучвания: Аргинин вместо Виагра.

 

Между другото: Колко високо е нивото на Аргинин в кръвта ви?

 

Триптофан

 

През есента на 2004 г. 11 водещи германски неврофизиолози заявиха в специален "манифест", че депресията обикновено е свързана с недостиг на Серотонин. Възмутително твърдение. Психичното състояние тук се описва с молекула, която може да бъде измерена. Серотонинът се произвежда в човешкия организъм в една стъпка от Триптофан - незаменима аминокиселина.

 

Това трябва да бъде взето под внимание! Можете да получите Триптофан за депресия ако се свържете с мен. Само не и в лекарските кабинети. В лекарските кабинети се предписват препарати от фармацевтичната индустрия, а не естествен Триптофан.

 

Въпреки че фармацевтичните препарати са сравними по своя ефект с плацебо (напр. Prozac, Fluctin), те продължават да бъдат изписвани. Според обширни проучвания и достатъчно изследвания, и собствени наблюдения, Триптофанът винаги помага. По напълно естествен начин той помага на хората да спят по-добре, подобрява настроението им, премахва депресията, създава дистанция от мъчителните събития в ежедневието. Поради тази причина Серотонинът се нарича още хормонът на шефа, защото е по-разпространен в стадото животни, при водещия вълк, при водещата маймуна (той създава добро настроение у хората, прави ги уверени).

 

Има основателна причина Серотонинът да бъде наричан още "хормон на щастието".

 

Между другото: Колко високо е нивото на Триптофан в кръвта ви?

 

Това са само една малка част от 47-те есенциални вещества! Какво ли ще стане ако всички са в горната третина?! Още по темата:

 

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силите са във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват