Антиоксиданти - защо толкова много?

Това, че живеем, че живеем здрави, че оставаме живи е възможно само и благодарение на антиоксидантите... е ясно на всеки от вас след миг размисъл. Без определени хранителни вещества, т.е. носители на витамини, като зеленчуци, плодове, корени, месо, риба, яйца хората не могат да оцелеят. Клетките на тялото ни ще бъдат буквално разкъсани от свободните радикали.

 

Свободните радикали са цената, която плащаме за живота. Те се произвеждат във всички метаболитни процеси, в самия живот. Те нарушават и разрушават клетките ни. Химиотерапията също не е нищо друго освен силно концентрирани свободни радикали.

 

В противовес са антиоксидантите. Разбрахме това. И разбира се, веднага ви идва наум терминът "баланс" или "равновесие". Много типично: веднага ми хрумва мисълта, че в тялото ми трябва да има повече антиоксиданти, отколкото свободни радикали. Така си представям едно защитено, т.е. здравословно и радостно съществуване.

В природата антиоксидантите се срещат най-често в яркообагрените зеленчуци и плодове. За да си набавим нужното количество антиоксиданти е необходимо на ден да изяждаме минимум килограм, килограм и половина БИО, ПРЕСНИ зеленчуци и плодове. Трудно! Трудно е да си набавим истински зеленчуци и плодове. Зеленчуците и плодовете, който се предлагат в масовите търговски вериги са празни! Другият вариант е да се набавят с хранителни добавки и то в комбинация.

 

ВЪПРОС: Защо не вземете само един, най-мощния антиоксидант? Наистина ли трябва да поглъщате толкова много отделни антиоксиданти? Умен въпрос.

 

Трябва да се замислите за момент откъде знаете, че Астаксантинът е 6000 пъти по-мощен от Витамин С. Е, не заради цвета или миризмата, а защото е измерен.

 

Измерва се концентрацията на антиоксиданта, необходима за ефективното отстраняване на определен радикал.

 

Разбирате ли? Ако използвате друг радикал, нещата ще изглеждат съвсем различно. Затова винаги зависи от конкретния случай.

 

Твърдението: Астаксантинът е 6000 пъти по-силен от Витамин С и 60 пъти по-силен от Витамин Е е вярно само ако се ограничи до въпросния експеримент в епруветка.

 

В човешкия организъм условията могат да бъдат напълно различни. Антиоксидантите постоянно се изразходват, буферира и отслабват. Съществува цяла гама от радикали, така че числовите съотношения могат да изглеждат съвсем различно.

 

Освен това: Витамин С може да се дозира около 1000 пъти по-високо от Астаксантина, така че плазменото ниво в действителност е много по-високо от самото начало. Това поставя твърдението "6 000 пъти по-силен" е в перспектива.

 

Но най-важната причина, поради която приемам много, много различни антиоксиданти всеки ден, е друга:

 

Например Витамин С участва в около 15 000 биохимични реакции в организма. Добре познат пример е производството на хормоните на стреса адреналин и норадреналин.

 

От друга страна, Астаксантинът не участва в никакъв биохимичен синтез при хората. Добавям към това,

 

Витамин С притежава механизми за детоксикация, които не са присъщи на Астаксантина.

 

Виждате, че проблемът е сложен. За биохимика. За мен не. Аз поглъщам. Поглъщам с все по-весела физиономия и нарастващ ентусиазъм. Знаете ли защо? Защото аз

 

живея с успеха.

 

И всеки от вас може да го направи. Ето защо всеки ден поглъщам не само Витамин С и Токотриеноли, но и Астаксантин, Убихинол, Бета-Каротин, Цинк, Омега 3 и още много други цветни гранули.

 

Защото знаете, че на този свят има много хора във форма. Енергични, стройни, издръжливи, с будни очи и ярки круши (глави).

 

Но сред тези завидни екземпляри има само малцина, които през последните 10 години редовно са се проверявали биохимично и могат да докажат, че с това безценно знание и измерване, човек може не само да води щастлив живот, но и много добре... да поглъща грубите удари на съдбата.

 

Виждате ли: оттук идва нарастващото ми доверие, вярата ми в МЕДИЦИНАТА, в знанията и способностите в полза на човечеството.

 

Между другото, тук не става дума за конвенционална медицина!

 

Източник: Тази новина е написана, като дълбок поклон пред химика д-р Дирк Кланте (Dirk Klante), който пренаписал и допълнил своята книга за Витамините и който е толкова важен за мен, защото като засегнат човек е успял да намери пътя си обратно към живота с помощта на Витамините.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват