Гъбички в червата? Какво да правите?!

 

Те са виновни за почти всички неразположения и болести. Считат специалистите. След това, пробвате какво ли не. Разочаровате сте от обичайните лекарства и търсите алтернативи.

 

Обикновено средствата за лечение варират от чревна рехабилитация до специални диети без захар. Предполага се, че ще помогне.

 

Зад това се крие обичайният рефлекс: Всички останали са виновни, само не аз. Злото е навън, но не и в мен. Затова обвиняваме вирусите, бактериите, гъбичките... точно както в политиката.

Там враговете имат други имена.

 

Щастливата медицина означава отговорност. Отговорност към себе си. На все повече от вас им хрумва необичайната идея да се замислят за собственото си тяло, за собствените си самолечебни сили.

 

За собствената СИ имунна система.

 

Гъбички в червата? На моя език това означава, че имунната система на червата Ви е твърде слаба, за да се справи с нещо естествено. Затова, моля, не стреляйте по бедните малки гъбички, а се погрижете за собствената си чревна имунна система. Там е 80% от човешката имунна система. Помислете за това!

 

Знаете ли, че енергийният източник на имунните клетки не е глюкозата, както обикновено се смята, а Глутаминът? Знаете ли, че за бързо размножаващите се клетки на имунната система Глутаминът е най-важният източник на азот, т.е. помощник за изграждане? (JPEN 1985;9:608)

 

Нека продължим: През отслабените черва, бактериите могат да проникнат във вътрешността на тялото. Нежелателно! Измерванията показват, че бактериите проникват през чревната стена в 90 %, когато има малко Глутамин, и само в 30 %, когато има много Глутамин, и навлизат в организма (Lancet 1993;341:1363). Между другото, това е важно откритие за пациентите с ХИВ, които са с особено отслабен имунитет. Те трябва редовно да приемат Глутамин, всеки ден.

 

Не напразно Глутаминът е най-разпространената аминокиселина в организма. И сега когато ме помолите за съвет при повтарящи се инфекции и дори чревни гъбички, знаете отговора:

 

 

Всяко живо същество има гъбички в червата си, напълно естествено. Причината не е в гъбичките, а в имунната Ви система.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват