Какво трябва да ядем – защитните фактори от чинията за хранене

Какво трябва да ядем – защитните фактори от чинията за хранене

Georgi Terziev

Много плодове и зеленчуци намаляват риска от рак с около 28 процента. Те са източник на голямо количество органични растителни вещества, витамини и минерали които подсилват имунната система.

 

Вълшебното средство баластни вещества: всекидневното ядене на поне 30 грама баластни вещества намалява риска от рак на дебелото черво с около 40 процента. Неразградимите влакна се свързват с отпадъчните вещества в червата, които са карциногенни и ги изхвърлят от организма.

 

Броколи: Те съдържат много фитохимикали , които дават цвета на зеленчуците и два пъти повече витамин С от лимоните. Броколито е носител на много баластни вещества, бета-каротин и анти раковото вещество сулфорафан. Избирайте млади броколи, те предпазват от рак от 20 до 50 пъти повече в сравнение със старите растения. Като цяло всички растения от семейството на зелето имат анти раково действие. Няма значение от цвета, червен, зелен или бял, зелето ни снабдява и с гликозинолати които също ни предпазват от рак.

 

Листни зеленчуци: салати, спанак, манголд. Колкото по зелени са толкова повече Каротеноиди съдържат, те са силни антиоксиданти (ловци на свободни радикали). Листните зеленчуци ни снабдяват с фолиева киселина и витамин С. Който иска да се предпази от рак, трябва всекидневно да ги слага в чинията за хранене.

 

Плодови зеленчуци: колкото по шарени толкова по-добре, растителните багрила (каротеноиди, ликопен) от доматите, чушките, тиквичките и патладжаните предпазват от рак. Моля яжте всекидневно по-много!

 

Вълшебния еликсир от кореноплодни: моркови, червено цвекло и целина ни снабдяват с много органични вещества, които са изключително важни за нашето здраве. Препоръчително е всеки ден да се пие по няколко чаши сок от тях(познавам няколко човека които са се излекували от рак с този вълшебен еликсир). Този сок е богат на каротеноиди и намалява риска от рак на белите дробове, рак на хранопровода, рак на гърдата и рак на стомаха.

 

Подправки: Добавянето на градински чай (салвия) към телешкото месо и риган към фасулената супа не е случайно – те неутрализират вредните вещества който се отделят по време на готвенето (натуралната термична обработка). Чудесните ловци на свободни радикали се намират в големи количества в градинския чай, тамяна и розмарина. Магданоза ни предпазва не само с високото си съдържание на витамин С, но и с веществото апигенин. Това веществото хваща раковите клетки по време на деленето и разпространението им в организма. Подправките джинджифил и чесън са мощно противораково средство.

 

Горски плодове, плодове с костилки и семки: една пълна шепа с къпини на ден предпазва мишките от рак. Вас също! Горските плодове ни снабдяват с голямо количество полифеноли. Както и ябълките. Те съдържат също много пектин, който е много полезен за червата. Направете си плодова салата от праскови и кайсии, те съдържа особено много каротеноиди. Също екзотичните плодове (манго, папая, киви, ананас и др.) ни снабдяват с голямо количество било вещества които ни предпазват от рак.

 

Цитрусови плодове: портокали, грейпфурти и др. трябва всекидневно да присъстват във вашата чиния, при това с част от бялата кора. В бялата кора се намират много флавоноиди, които усилват действието на витамин С с тридесет пъти.

 

Ядки: снабдяват ни с витамин Е, ненаситени мастни киселини и голямо количество минерали и микроелементи. Всекидневната консумация е задължителна при диета против рак!

 

Зехтин: ново изследване показва, че златото на остров Крит предпазва от рак. Особено от рак на гърдата. Добър вариант е Рапичното олио и ежедневната супена лъжица ленено масло.

 

Ферментирали продукти: кисело мляко и кефир от козе или овче мляко се грижи за добрата среда в червата. Нека да не забравяме че осемдесет процента от нашата имунна система са червата. Ферментиралите зеленчуци (кисело зеле, туршия от зеленчуци) също снабдяват червата с полезните млечно кисели бактерии. Консумираните ги задължително несготвени!

Назад към блога

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват.