Хранителни добавки

Темата за хранителните добавки е една от любимите ми. Разбира се, имам отворено съзнание по тази тема. В крайна сметка хранителните добавки са в основата на лечението в моята практика. Не познавам почти нито едно лекарство, което да не може да бъде заменено или предотвратено от естествени вещества (витамини, минерали, аминокиселини и т.н.). В миналото многократно съм писал по тази тема. В обобщение мога да кажа, че дори при най-здравословното хранене човек рядко е оптимално снабден. Има голяма разлика между нормално и оптимално, която се забелязва и в ежедневието. (!!!)

 

Най-често измервам дефицити в параметъра за ефективност - общ протеин, важни незаменими аминокиселини, Витамин D и микроелементите Магнезий и Селен.

Ниските нива на протеини са причина за липса на устойчивост, слаба имунна система, разграждане на мускулите и остеопороза. Аминокиселината Триптофан осигурява добро настроение и устойчивост на стрес. Основните протеинови градивни елементи Фенилаланин и Тирозин са отговорни за производството на хормоните на желанието Допамин и Норадреналин, както и на хормона на щитовидната жлеза - при условие, че нивата им в кръвта са достатъчни. Недостигът на Магнезий причинява не само мускулни крампи, но често и шум в ушите, мигрена и загуба на слуха.

 

Така, че често можете да определите конкретния дефицит въз основа на симптомите. Разбира се, фармацевтичната индустрия има лекарство за всеки симптом. Лекарства, които водят със себе си много странични ефекти!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват