Четирите най-важни превантивни мерки срещу рака.

Отдавна следя работата на д-р Томас Сейфрид (Thomas Seyfried). Той изследва темата рака в продължение на много десетилетия. В човек, като него си заслужава да се вслушаме. Вчера видях едно вълнуващо интервю с него, в което той говори за работата си и за съществуващата догма, че ракът се основава на генетиката. Цялата конвенционална медицина следва тази догма, която екипът на Сейфрид опроверга преди години. Сейфрид взима клетъчно ядро от ракова клетка и го трансплантирал в здрава клетка (случай 3 на схемата).

 

Какво според вас се случва?

 

 

 

Ако наистина е вярно, че ракът се основава на генетична модификация на клетъчното ядро, сега тази клетка би трябвало да се превърне в ракова клетка. Но това не е така. И обратният тест също противоречи на конвенционалната медицина: Ако трансплантирате здраво клетъчно ядро в ракова клетка (случай 4 на горната илюстрация), клетката остава ракова. Здравото клетъчно ядро не спасява клетката, както би трябвало да стане, ако състоянието на клетката зависеше от клетъчното ядро.

 

Следователно това предположение е просто погрешно.

 

Томас Сейфрид обяснява много хубаво и въпроса "защо е така": Ракът е заболяване на метаболизма, точно както някога е започнал да го разбира Ото Варбург. За съжаление по негово време Ото Варбург не е разполагал с информацията и методите, които съществуват днес.

 

Но сега не искам да ви занимавам с биохимичните подробности на раковата клетка, а и темата за рака е твърде обширна. Искам да направя по-прост извод:

 

В края на интервюто Сейфрид е попитан кои според него са четирите най-важни превантивни мерки срещу рака. Съветите със сигурност ще ви прозвучат доста познато:

 

  1. Избягвайте простите въглехидрати, които повишават нивата на инсулина.

     

  2. Избягвайте силно преработените храни, които също са пълни със захар.

     

  3. Спазвайте диета с ниско съдържание на въглехидрати, както ние хората сме правили в

    продължение на много хиляди години.

     

  4. Движете се редовно.

 

Това бяха съветите на Сейфрид. За съжаление темата за рака се появява отново и отново, тъй като високото ниво на инсулина е "гориво за огъня". Ето защо, по мое скромно мнение е безумие, че инсулинът се предписва за понижаване нивото на кръвната захар, вместо да се обясни на хората как да се храни правилно!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

 

Източник: Cancer as a metabolic disease: implications for novel therapeutics, Thomas Seyfried et al., 2014, DOI: 10.1093/carcin/bgt480

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват