Виждали ли сте жираф с бастун?

Най-важната фраза в медицината казва: use it or lose it“. Използвай го или ще го загубиш! Това, което не използвате, тялото ви го отхвърля. Губите го! Безмилостно!

 

Който не плаща наем ще бъде изхвърлен. Прекрасен пример са междупрешленните дискове. Много хора имат проблеми с тях. Междупрешленните дискове не се хранят като всички други органи в тялото, от едната вена влиза храна и кислород, а другата се транспортира отпадъка. Не...

 

Междупрешленните дискове не са свързани с кръвоносната система. Те са желатинов хрущял, гумено мече, който се храни с дифузия. Труден физически принцип. Подобно на кухненска гъба за миене на чинии, когато я стиснем изцеждаме мръсната вода, а като я пуснем тя може да поеме чиста вода. Горе долу така работят междупрешленните дискове, шлаките се изстискват, всмукват се хранителни вещества. И това непрекъснато. Значи, движението храни междупрешленните дискове.

 

И какво правите? Вие сядате на тях! ВИЕ СЯДАТЕ НА ТЯХ! И цял ден седите или лежите. Почти никакво движение. И сте изненадани, защо всеки втори над 50 години има проблем с междупрешленните дискове. Изключително болезнено и скъпо струващо заболяване.

 

Същото се случва и с хрущяла на колената, с хрущяла на тазобедрените стави, с всички стави!

 

Те също се хранят със дифузия, чрез движение! Движението поддържа хрущялите живи. Ако само седите, те умират. Лекарите му викат Артроза. Артрозата е проблем на собствениците на кафенета, а не на бегачите. Ние познаваме хора, които са обиколили три пъти земното кълбо, а именно 120 000 километра и имат девствени стави, стави като на млад и здрав човек.

 

А на вас ви се казва: „Не бягайте толкова много, ще изхабите ставите си!“ Трябва да кажете на кучето си за това! Или на вашата котка! Или на слона, или на жирафа, или на газелата, или на дивата коза. Те не знаят за това! И ще ви се смеят с глас! ХА, ХА, ХА....

 

Относно „Използвай го или ще го загубиш“, това се отнася за всички органи в тялото. И за мозъка! Мисленето тренира мозъка и го поддържа в добра форма. Не е зле да опитате! Казвам го от личен опит. Моят мозък беше сериозно закърнял. Телевизия, цигари, алкохол, никакъв спорт са пагубни за мозъка. Трудно е да го вкараш пак в кондиция, но не е невъзможно :) Аз поне успях:) Опитайте и Вие!

 

И не забравяйте, силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

 

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват