Винаги има надежда!

Често наричам конвенционалната медицина "медицина на оставката". На много пациенти се казва, че трябва да се примирят със заболяването си. Страданието вече е част от живота и те трябва да го приемат. Предписват се няколко медикамента за облекчаване на симптомите, но изцелението не е възможно. Какво се случва с пациента? Той губи надежда.

 

Надеждата е най-важното нещо.

 

Надеждата означава да можем да си представим, че нещата отново ще се подобрят, че изцелението е възможно. Всеки, който се свързва с мен, има надежда. В противен случай нямаше да тръгне да прави кръвни изследвания, да преобърне живота си. Тези, които имат надежда, търсят нови начини за лечение, четат книги и се информират в Интернет. И доста често намират това, което търсят.

 

Тези, които имат надежда, са мотивирани да променят нещо в живота си. Да се откажат от алкохола и никотина. Само с надеждата за подобрение мнозина успяват да преодолеят зависимостта си от въглехидрати (истинска зависимост!).

 

Ако имате надежда, започвате да спорувате. Започвате да бягате няколко минути, без значение колко натоварващо е това. Тези, които имат надежда, не се отказват толкова бързо.

 

Тези, които имат надежда, са готови да се снабдят с пресни зеленчуци и висококачествено месо или дива риба всеки ден. Те отделят време и са готови да похарчат необходимите средства.

 

Надеждата, че хроничните заболявания са лечими е ключът за успеха.

 

Хроничните заболявания не падат от небето, болестите не са Божие наказание, нито пък старостта е причина за увеличаване на заболяванията.

 

Хроничните заболявания обикновено са хронични възпалителни реакции.

 

Това се отнася за почти всички състояния - от алергии до автоимунни заболявания, от артрит до инфаркт и рак.

 

Хроничните възпалителни реакции са лечими. Със:

 

  • Хранителни вещества, макро- и микроелементи!

  • Отказ от празни въглехидрати и всякакви упойващи вещества.

  • Нормално тегло (ИТМ 20-24).

  • Ежедневни упражнения.

  • Спокоен и дълбок сън.

  • Положителни мисли (практикувайте, практикувайте, практикувайте!).

  • Време сред природата, най-малкото в градския парк.

  • Любящи взаимоотношения (давайте, вместо да вземате!).

  • Смислена работа, трябва да превърнете хобито в работа!

  • За някои - контакт с божественото: Сигурност!!!

 

На аспектите, които сте приложили от този списък, поставете отметка. Какво следва за вас? Отбележете с малък червен кръг. Разбира се, най-добре би било да приложите всички аспекти. Относно последния аспект, всеки сам решава. Той не е задължителен.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват