Витамин D убедително премахва страха от Диагнозата РАК!

 

Чета, че половината от нас българите, ще се сблъскат с диагнозата "рак" един път през живота си. Колкото и да е умен човешкият мозък, повечето от нас реагират на тази новина с думите: "Аз принадлежа към другата половина". Наистина разумно и полезно отношение.

 

  • В същото време прочетох, че всеки втори случай на рак е успешно лекуван (излекуван?). Въпреки че имам съмнения относно това (може би е включен доброкачественият базалноклетъчен карцином?), с удоволствие оставям тази цифра в сила. Защото имам нужда от нея в ежедневната си практика. Защото искам да ви утеша. Защото бих искала да отговоря рационално на страха ви като човек с рак: "В днешно време лекуваме всеки втори рак". Това звучи полезно.

Също така е факт, че всеки от нас има ракови клетки в кръвта си. Откъде знам това? Защото съм го измервал лично в себе си. Ние живеем естествено с ракови клетки в тялото си. Нищо особено.

 

Какво ни предпазва от появата на рак? Е, познайте какво? Вече сте почти лекари и ще формулирате,

 

имунната ми система,

 

и сте прави. Докато имунната ви система се бори успешно с тези ракови клетки всяка секунда, те не могат да избухнат. А какво е "имунната система"? Тук винаги се стремя към възможно най-простото изобразяване. Само ясни снимки ни помагат:

 

  • Имунната система се състои от протеини. Ексклузивно. Така че знаете какво трябва да направите. Обяснява ни и най-новото проучване на PURE, което доказва (!!!), че повече протеини удължават живота.
  • Имунната система живее благодарение на витамини. Тук ще намерите информация за решаващата роля на витамините. Необходим за правилното функциониране на имунната система.

Днес, през 2022 г., все повече и повече се изяснява, че вероятно най-важният витамин в тази функция е

 

хормонът - Витамин D.

 

Решаващото единично вещество, ако искаме да посочим едно, за защитата от рак.

 

Не е ли това радостна новина? Според съвременните познания можем да предотвратим около половината от раковите заболявания (50%!), като поддържаме подходящи нива на Витамин D. А какво по-лесно от това да поглъщате по няколко капки един път дневно? Това е всичко.

 

Има ли нещо подобно в цялата фармацевтична индустрия? Не, няма. Срамуват ли се? Не, не се срамуват. Те просто вършат ежедневната си работа и не мислят нестандартно.

 

Обратно към фактите: Тази ключова роля на Витамин D е обяснена в

 

  • Рак на дебелото черво
  • Рак на гърдата

 

  1. Още през 2007 г. обобщение на 5 проучвания (Garland) показва, че рискът от тумори при рак на дебелото черво намалява с увеличаване на дозите Витамин D. По-конкретно: с увеличаване на концентацията от 7,5, 15, 27,5, 34, 46 ng/ml рискът от рак намалява от 100% на 20%, 34%, 41%, 54%. Това означава, че подходящото ниво на Витамин D предотвратява половината от всички случаи на рак на дебелото черво. Да, боже мой!

 

  1. 2007 г. - резултатът от проучването NHANES III. Сравнението на групата с Витамин D над 40 ng/ml и групата с Витамин D под 25 ng/ml показва намаляване на риска от рак на дебелото черво със 72%. Моля, помислете: със 72%!!! За какво всъщност говорим тогава.

 

Още няколко думи за рака на гърдата:

 

  1. В цитираната статия на Гарланд жените с най-високи нива на Витамин D (над 60 ng/ml) са показали 50% намаление на риска в сравнение с жените с най-ниски нива на Витамин D (под 16 ng/ml). 50% по-малко рак на гърдата. Защо медиите не коментира подобно нещо? Има жени журналисти, нали?

 

  1. Още през 2008 г. DKFZ в Хайделберг публикува данни, според които (разделени в 5 възходящи групи) пациентите с най-високо ниво на Витамин D намаляват риска от рак на гърдата с 69%. С 69%! Защо все още говорим за рака на гърдата?

 

Заключение: Няколко капки на ден. Това е всичко. Премахва повече от половината от страха ви от рак. Къде другаде можете да получите толкова лесно и убедително предложение?

 

Моля, запомнете: Лекарите, науката и университетите са съгласни с тези въпроси. Няма противоречие. Можете също така да формулирате ясно и недвусмислено:

 

Слънцето предпазва от рак.

 

Но все по-често се отнасяме с недоверие към такива смели, благозвучни изречения. Вие ме разбирате. Измервайте! Можете да разчитате на Витамин Д, само ако го измервате.

 

Още веднъж, много бавно: Ниво на Витамин D под 30 ng/ml е сериозен проблем. Според съвременната литература той трябва да е над 40 ng/ml, според днешната литература

 

40 до 80 ng/ml

 

Оптималният вариант, особено при автоимунни заболявания, разбира се е

 

70 до 100 ng/ml

 

Ако семейният ви лекар вдигне ръце от ужас, можете хладнокръвно да се намесите: Плажните спасителите във Флорида имат кръвно ниво от

 

120 ng/ml

 

Източник: Данните са от професор Шпиц (Spitz). Бивш рентгенолог, който преобръща изцяло медицинската си работа. И сега вероятно е водещ експерт по Витамин D в Германия.

На кого сте склони да вярвате? На личния си лекар, на онколога си или на един истински експерт?! Аз залагам на професор Шпиц 😊. Затова редовно измервам Витамин Д и всеки ден приемам няколко капки Витамин D3 + Витамин K2 – клик….

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави 😊

Георги Терзиев

3 коментара

  • Понеже вит.Д е мастноразтворим аз го приемам със сутрешната си супена лъжица зехтин в която капвам няколко капки от витамина и задържам за малко в устата си.
    Ангел
  • Дафи Здравей :)
    Витамин Д е мастно разтворим и затова е най-добре да приема под формата на капки. Този продукт е много качествен и е произведен в Германия: https://zavinagizdrav.bg/products/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD-d3-%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD-k2-forever-young

    Поздрави :)
    Георги Терзиев

    Георги Терзиев
  • Здравейте!
    Много интересна статия!БлагоДаря ви!
    Въпросът ми е:Витамин Д,в каква форма е по-добър,течен или хапче?

    Дафи Гелемерова

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват