Вълшебното хапче! Бягане!

Разгласете! Разкажете на всички, за „Вълшебното хапче“, бягане, какво точно означава. Възстановяване, щастие, балансиране, чрез бавно медитативно бягане.

 

Чудото се разпространява из целият свят. Дори и в „Die Zeit“ (немско списание). Там една бегачка обобщава знанието толкова точно, че аз просто ще я цитирам:

  • „Хората от дълго време търсят средство за вечен живот. Грешка! Не им се налага да търсят, те трябва да се движат.

  • Няма лекарство, което да лекува всички болести и на всичко отгоре да удължава живота. Или може би има? Да, наистина има нещо! Средство, което може да се счита за универсално лекарство. И не струва нищо(!!!), без изкуствена химия, без странични ефекти, без да ти е лошо от него (химиотерапия). Движението!

  • Подобно на високо дозирано хапче, всяко физическо натоварване образува каскади от физиологични процеси. Сърцето започва да бие по-бързо, телесната температура се покачва, десетки вещества започват да циркулират из тялото и се вливат в главата и крайниците. В мозъка се създават нови нервни пътища. Болната тъкан заздравява, растат нови клетки и поправя генетичния материал.

  • Движението е високо ефективна терапия, която помага срещу много повече болести, отколкото сте си представяли.

  • Последните открития показват, че самия спорт предпазва от рак - и дори може да забави развитието на болестта.

  • Ясно е, че тренировките за издръжливост противодействат на затлъстяването, а той е причинна за много видове рак... Стопете мазнините и задушете зародиша на раковите клетки.

  • Хората изгарят кръвната захар когато спортуват. Когато нивото и в кръвта спадне, раковите клетки по-трудно се размножават и разпространяват. Ракът се храни с захар!

  • Спорта е също естествен подобрител на настроението. В мозъка той действа като слаб наркотик. Освобождават се вещества, известни като хормони на щастието серотонин допамин. Нивата на кортизон спадат, стресът и страхът се намаляват.

 

Това, което ме радва толкова е факта, че подобни статии стават все по-често срещани. Това, че ултра модерните физиологични факти бавно се появяват в ежедневната преса. Бавно, бавно, бавно стават общо известни...

 

...сред населението, сред нормалните хора. Но сред докторите? Там ще отнеме още доста време! Ако разберете текста по горе и го оставите да работи за вас, ще разберете, че спортът побеждава всяко фармацевтично лекарство. Поне в дългосрочен план.

 

Източник: „Die Zeit“ (немско списание)

 

Сложихте ли обувките за бягане в спалнята до нощното шкафче? Моите стоят там :)

Аз бягам всяка сутрин непосредствено след ставане по 45 минути. Струва си да опитате и вие. Няма да повярвате но ще се случат чудеса!

 

И не забравялите, силата е във вашите ръце!

 

Поздрави:)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват