В долината на невежите!

"Долината на невежите" беше саркастичен термин в старата ГДР. В някои региони, като например басейна на река Елба около Дрезден, по географски причини не е било възможно да се приемат (забранената) западногерманска телевизия и FM радио. Жителите там се информирали единствено от цензурираните държавни медии. Ето защо било по-лесно да се заблудят тези хора с "Х" вместо "У".

 

През последните месеци „Долината на невежите“ се разрасна изключително много. В държавните медии денонощно се извършва непоносимо влияние, формиране на мнение, поставяне в рамки и оклеветяване на инакомислещите, което само много невежите хора не забелязват.

 

Встрани от нашите „качествени медии“ има следната информация: Омикрон, макар и да се размножава по-бързо, вероятно е по-малко патогенен. Втората част на това изречение обаче не се чува в България. Изследователи от университета в Хонконг имат доказателства, че новият мутант се възпроизвежда в белодробната тъкан десет пъти по-бавно от по-ранните варианти. Лекарят, който пръв открива Омикрон в Южна Африка, също посочва много по-слаба прогресия.

Ако тези признаци се вземат под предвид, заразата с Омикрон би бил най-добрият начин да се прекрати завинаги цялото това безумие. За да се постигне това обаче, би трябвало да се позволи на всички здрави хора със силен имунитет да се заразят. Напомняме, че при 85% от хората не е забелязано нищо или почти нищо по време на инфекцията.

 

За съжаление тенденцията ще продължи да се развива в друга посока. Защото следващото затваряне вече е зад ъгъла. Това се случва, когато хора, които не разбират природата, се намесват в нейните процеси. Тук всеки трябва сам да реши доколко са били полезни предишните интервенции. Но за да го направи, човек трябва да напусне зоната на комфорт и да се информира по-обстойно.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват