Глутамин срещу Корона вирус!

 

Следното изречение все още е в сила  според конвенционалната медицина (в целия свят), т.е. и в България: „Единствената възможна защита срещу Корона вирус е ваксинацията“. Валидно. Все още. Междувременно хиляди учени буквално потъркват очи, докато четат хилядите статии. Витамин D също изглежда е много ефективен срещу инфекция с Корона, срещу смърт от Корона.

 

Тогава Витамин D. В началото. Истината за щастие е, че познаваме въшки и бълхи... въшките са Витамин Д, а бълхите могат да бъдат аминокиселини. ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Глутамин. Как да възбудя апетита ви?

 

Мускулите са най-големият резервоар на аминокиселини в организма. Те са основният доставчик на имунната система. Бицепсите, мускулите на краката и коремните мускули осигуряват основно важната аминокиселина Глутамин: Основният градивен материал и гориво за имунните клетки. Всъщност те използват Глутамин (а не захар), за да произвеждат енергия. По време на заболяване от мускулите се извлича от пет до десет пъти повече Глутамин от обичайното и се пренася до имунните клетки. Логичната последица след дълги, чести заболявания: Дефицит на Глутамин.

 

Това е предмет на експеримент, проведен от екип лекари работещи в интензивното отделение на университета в Ескишехир.

 

В проучването участват тридесет пациенти със системен възпалителен синдром (СВС). Петнадесет от тях получават ежедневно аминокиселинна инфузия със специална добавка Глутамин (L-Глутамин 0,4 г на килограм телесно тегло на ден) в продължение на шест дни. Кръвни проби са взети на ден 1 и ден 6. Резултат: В групата с Глутамин има значително по-малко левкоцити и клетки убийци. С други думи, по-малко възпаления. Има и повече лимфоцити (В и Т лимфоцити, помощни Т лимфоцити, цитотоксични Т лимфоцити). С други думи, по-силна имунна система.

 

По-нататъшни проучвания показват, че Глутаминът може да направи много повече. Той

 

  • предотвратява свързаните с болести дупки в червата (пропускливи черва),

 

  • предотвратява разграждането на мускулите,

 

  • предпазва от септичен шок (последния стадий на отравяне на кръвта), като предотвратява разграждането на Глутатиона (съставен от Глутаминова киселина, Цистеинжите и Глицин) и по този начин намалява клетъчната смърт.

 

  • След операции и при ракови заболявания Глутаминът намалява производството на цитокини, които причиняват възпаление.

 

  • Глутаминът също така намалява инсулиновата резистентност.

 

Възпалението не трябва да става хронично!

ГЛУТАМИНЪТ прави защитата силна.

 

Така нека да направим бърза сметка:

Ако тежите 70 кг х 0.4 г = 28 г L-Глутамин forever young на ден

Това е равно на 3х1 супена лъжица L-Глутамин forever young на ден – клик….

Дали си струва и колко струва вашето здраве? Решете сами!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави 😊

Георги Терзиев

 

Източник:  J. Crit. Care 2010;25 (4):661 Yonsei Med J. 2011; 52 (6): 892

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват