Диагноза Рак?! Силата на аминокиселините!

 

Колкото повече аз и вие, се занимаваме с аминокиселините, толкова по-страшни ми стават те. Постепенно се убеждавам, че аминокиселините са основният път към здравето (да бъдем здрави!), после към повече сила и жизнена енергия (мечтаете ли и вие за това?) и накрая към вътрешния мир, вътрешното удовлетворение, щастието.

 

Щастие, каквото мога да намеря в играта на малки деца във всеки един момент. Видимо. Сега си представям ТВОЕТО ЛИЦЕ ... Да.

 

Аминокиселини.

 

В момента изучавам документ, който доказва, че две аминокиселини могат да убиват ракови клетки. От вас, скъпи читатели, продължавам да чувам критики и обратното. За пореден път някъде се доказва, че някоя аминокиселина е абсолютно необходима за растежа на раковите клетки в епруветката. Краткият и ясен отговор е: "Аминокиселините причиняват рак" или "Протеинът причинява рак".

 

Добре. Дори боговете се борят с глупостта напразно. Дори такъв полубог като проф. д-р Хубер (Huber) от Виена. Който отдавна ни е разяснил:

 

Разбира се, всяка ракова клетка, както и всички останали телесни клетки, се нуждае от аминокиселини, за да расте и да живее. Но също толкова естествено е, че и имунните ви клетки се развиват. Сега имате възможност да избирате:

 

Намаляте протеините, намаляте аминокиселините. Раковите клетки умират. Съгласен съм. За съжаление, вие също. Целта е постигната, нали?!

 

По съществео: Говоря за Аланин и Хистидин, които не са есенциални. Те са масово присъстващи (измерих ги!), когато незаменимите аминокиселини са много, много високи. Като при интелигентната ми съпруга. Така и при сина ми. Между другото, комбинацията от Аланин и Хистидин се нарича Карнозин. Той се нарича невропептид. Оттук започва всичко:

 

  • Този невропептид има "силно изразен защитен ефект" върху мозъка (Алцхаймер, Аутизъм, Паркинсон и др.). Добре. Хората страдащи от Паркинсон обикновено имат катастрофални Аминограми. Колко Карнозин мислите има в тях?

     

  • Карнозинът, комбинацията от две аминокиселини, е не само антиоксидант (както много други аминокиселини), но преди всичко "обновяващ клетките". Многобройни изследвания отдавна са доказали, че Карнозинът не само защитава клетките ни като другите антиоксиданти, но дори подмладява вече остарелите клетки и удължава жизнения им цикъл.

     

  • Всеки втори българин умира от сърдечносъдово заболяване. В смъртния акт е записано "сърдечна недостатъчност". Ами... Все пак знаем, че Карнозинът увеличава силата на съкращение на сърдечния мускул и ефективността на изпомпването му. Между другото, същото важи и за отровата от Напръстник, наречена Дигиталис. Разбира се, това знание е на 3000 години. Откога е известна тайната на Карнозина? На аминокиселини? На месото? Мисля, че още по-отдавна.

     

  • Изчезнали знания. Е, тогава ще умрем по-рано.

     

  • Едно предупреждение: Между 30 и 70-годишна възраст нивото на Карнозин в кръвта, т.е. на тези две аминокиселини, спада с около 63 %. Груба оценка. Нека отбележим, че нивото пада. Бих казал: Какви глупости! Можете да се изразите учтиво: Ако знаете това, трябва да предприемете контрамерки. Може би човек трябва да се погрижи малко за аминокиселините с напредването на възрастта, т.е. след 30-годишна възраст?

     

  • Напълно ново, но изключително важно знание - аминокиселините могат да се ИЗМЕРЯТ. Не бъдете твърде егоистични с това знание. Помислете поне веднъж за бедния си семеен лекар... Споделете с него...

 

 

Но това беше само началото. За мен ефектът на Карнозина върху раковите клетки е толкова вълнуващ. Тук върху клетки на злокачествен, агресивен глиом. Мозъчен тумор. На първо място, това е открито и установено:

 

  • Раковите клетки не получават енергия от митохондриите (вече не!).

     

  • А от анаеробна гликолиза (проф. Варбург), т.е. ферментация на захар без кислород в клетъчната супа. Извън митохондриите.

     

  • В клетъчни култури КАРНОЗИНЪТ възпрепятства тази абсолютно необходима анаеробна гликолиза на раковите клетки. Те най-малкото са отслабени или умират.

 

 

Разпознат? Тук отново е описан ключовият подход към лечението на рака: Раковите клетки се хранят по различен начин от здравите телесни клетки. По този начин те са уязвими за атаки. Агресивните ракови клетки се хранят със захар и не се нуждаят от кислород за горене (ферментация).

 

Този процес, който е от съществено значение за оцеляването на агресивните ракови клетки, се възпрепятства (или спира) от Карнозина. С две аминокиселини!

 

На моя език това означава: Перфектната аминограма предпазва (също) от рак.

 

Дали си струва да направите Аминограма и да опитате? Решете сами!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

 

Източник: Neurol Res. 2010 Feb; 32 (1): 101-5.doi: 10.1179/016164109X12518779082237. Epub 2009 Nov 11.

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват