Захарта храни рака!

 

Още от времето на Ото Варбург знаем за афинитета на рака към захарта. Носителят на Нобелова награда изследва метаболизма на раковите клетки и установява следното:

 

Здравите клетки ИЗГАРЯТ въглехидратите (захарта) и мазнините за енергия. Раковите клетки ФЕРМЕНТИРАТ захарта.

 

Това е съществената разлика. При ферментацията се получава млечна киселина. В тази киселинна среда ракът създава свой собствен оптимален микроклимат.

Тези знания се използват за диагностика, но не и за терапия. При диагностика на пациенти с рак се дава разтвор с маркирана захар чрез инфузия, за да се търсят метастази. Защото ракът засмуква този захарен разтвор като магнит. А след кратко време всички метастази, които може да са налице, могат да се видят ясно на PET-CT скенер.

 

За съжаление тези знания не се използват терапевтично. Точно обратното. Официално на пациентите с рак се препоръчва да не променят диетата си. „Пациентите с онкологични заболявания се нуждаят от много енергия. От време на време е нормално да хапвате парче торта с крем.“ Казват нашите онколози!

 

Препоръчвам строга кетогенна диета при рак. Вече няколко години пиша по тази тема. За разлика от раковите клетки, здравите клетки не се нуждаят от захар. Ето защо с помощта на подходяща диета можете избирателно да лишите рака от енергия.

Но отново, превенцията е по-добра от лечението. Ето защо дори в здравословния живот, захарта винаги трябва да се разглежда като враг и никога като приятел. Дори и да се възприема като нещо приятно от езика.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват