Защо има рак на гърдата?

Лекарите могат да мислят по тази темата. Те могат да мислят, когато Вие пациентите не го правите. Също вярвате, че лекарите са автомата за въпроси и отговори. Точно днес, точно сега пред всяка дама с рак на гърдата стои дългия списък с въпроси, като започнем от това дали трябва да се прави операция на гърдата, дали трябва химиотерапия, кой тип химиотерапия, дали допълнително лъчитерапия, коя болница, кой професор и т.н., и т.н.

 

Моят фокус обаче е малко по различен. Аз съм много по загрижен да намеря отговора на въпроса: Защо има рак на гърдата? Защо изобщо рак на гърдата? Защо изобщо тази година се разболяха десетки хиляди жени от тази болест? Щастливи, самоуверени жени, които за по малко от минута се превърнаха в шокирани и отчаяни хора...

 

Искам да споделя с вас, скъпи читатели едно триумфално откритие: 1984 година беше триумфално обявено, че най-накрая, най-накрая са открити две инуитни жени (ескимоси) с рак на гърдата. Голяма рядкост. Сензация. След което бяха направени редица проучвания на този народ. По друг начин казано: има народи, при които рака на гърдата е непознат. Обаче никой не чете по тази тема. Никой не говори за това. Това не е работата на професора, доцента, доктора по онкология, да споделят тайната– живот без рак на гърдата, тайната на вечното здраве.

 

Очевидно не е!

 

О, между другото: Защо цял един народ не се разболява от рак на гърдата, ще намерите научно оправдано е Brit Med J от 27 юни 2013 година. Там ще намерите задълбочен метаанализ на 21 независими изследвания, където тайната се изразява дори в числа:

 

Рискът от рак на гърдата спада с 5% на 0,1 грам увеличаване на омега 3!

 

Това беше! И ако сега помислите, ама сами, ще може да изчислите от колко омега 3 имате нужда.

 

Надявам се, че успях да отговоря на въпроса, който изключително много ви интересува: Защо има рак на гърдата?

 

И не забравяйте, силата е във вашите ръце!

От тук можете да си закупите качествено немско омега 3: 

https://zavinagizdrav.bg/products/forever-young-omega-3

 

Източник: https://www.bmj.com/content/346/bmj.f3706

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

https://zavinagizdrav.bg/

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват