Защо периодично гладуване?

Току що прочетох много елегантно, ново обяснение за благословията и правилността на периодично гладуванe, написано от един умен алтернативен лечител и автор на книги. Може да потърсите в Googel, той се казва Лотар Урсинус (Lothar Ursinus).

 

Тази информация е за щастливите и нормално ядящи сред вас, тоест разумните хора. Които ядат, когато имат апетит (внимание, внимание: не когато са гладни). Тези, които не са контролирани от хормона инсулин (!!!) и не ядът 24 часа в денонощието. Хора които умишлено казват, че ще гладуват 16 часа на ден. Този метод се нарича 16:8. По-добрия вариант е 18:6 и перфектният е 20:4. Вие решавате!

 

 

Но да се върнем на умния алтернативен лечител, който ни напомня, че храната може и да бъде отрова. Дори храната която смятаме за полезна може да ни навреди! И той формулира това елегантно:

 

Много типични заболявания в нашето общество, както на физическо, така и на психическо ниво, като автоимунни заболявания, ревматоиден артрит, остеопороза, артериосклероза, Алцхаймер, деменция, депресия и дори РАК имат една обща причина: Хроничното възпаление.

 

Един от най–важните задействащи фактори на хроничното възпаление е приемът на храна. Всички хранителни компоненти, преминали през чревната стена и навлезли в кръвта са чужди тела за имунната система. Колкото по-дълго време сме консумирали една храна, толкова по–малко възпалителни реакции задейства тя у нас (този процес на еволюция е изключително бавен, става въпрос за хиляди години!!!). Тогава тази храна се превръща в стар приятел на човешкото тяло. (От колко време консумираме сегашната си храна??? Има, няма 200 години!!! Моля прочетете статията: Боклук!)

 

За да утихне възпалението причинено от приема на храна на организма му трябват до 7 часа. Така че, ако ядете три пъти на ден, възпалението не утихва през цялото денонощие!!! В тялото има постоянно възпаление!!!

 

Нашият метаболизъм все още е същия, както в праисторическите времена, когато не винаги е имало нещо за ядене. Храненето по–няколко пъти на ден е един от най–безопасните начини да се разболеете възможно най–бързо ...

Ето защо периодичното гладуване с метода 16:8 се е доказало при нашите пациенти: 16 часа без, 8 часа с храна. Това дава възможност на органите да се възстановят и имунната система да се успокои“.

 

Забелязахте ли? Хубавата фраза: „Храненето по–няколко пъти на ден е един от най–безопасните начини да се разболеете възможно най–бързо“. Това наричам елегантно. Това наричам събуждане. Събуждане? Усетихте ли неприятното чувство в корема ... ?

 

Сега 16 часа без храна на ден биха били детска игра, ако сте постоянно сити. Така възниква вълнуващия въпрос:

 

Как да постигна това да съм постоянно сит?

 

Добър въпрос! Дайте предположения, пишете коментари.

 

И не забравяйте, силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

 

Източник: Die Naturheilkunde 5/2020 (немско научно списание).

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват