Здрави през зимата по време на пандемия!

Имунната ни система решава дали сме здрави или болни. Вземате ли със себе си всяка настинка? Или можете ли да пътувате до Антарктида като полярен изследовател, без да се разболеете? Понякога имунната система се бори със собствените структури на организма и води до автоимунни заболявания като ревматизъм, болест на Хашимото и диабет тип I.

 

По принцип компетентната имунна система се състои от протеини. Всички имунокомпетентни клетки, като левкоцити, лимфоцити и макрофаги, са съставени от протеини. Не забравяме, че терминът "протеин" произлиза от гръцката дума "proteo", която означава "вървя напред". Така че само при високи нива на протеини в кръвта можете да продължите напред.

Това се отнася не само за имунната система, но и за изграждането на костите и мускулите, както и за хормоналната система, която е много устойчива. Накратко, всички анаболни процеси в тялото и ума зависят от високите нива на протеини в кръвта. По-ниските нива на протеини насърчават нежеланите катаболни (разграждащи) процеси. И тук започва проблемът: при повечето хора на които помагам, параметърът общ протеин е печално нисък. В резултат на това засегнатите се отказват от биологичния си потенциал - с други думи, те работят под възможностите си.

 

Регулиране на диетата!

 

Хората метаболизират 400 грама протеини дневно, но в същото време нямат способността да ги съхраняват. Затова зависим от ежедневния си прием. Но тази стойност представлява долната граница, която трябва да достигнем. За нас това означава: по-добре четири пържени или варени яйца за закуска, отколкото сандвич с конфитюр. Рибата, птичето месо и месото като цяло също трябва да присъстват редовно в менюто, за да се поддържат анаболните процеси чрез приема на протеини. Добавете към това много добри омега-3 мазнини, зеленчуци и салати - и ще получите мощна храна, която не само укрепва имунната система.

Освен това имунната система трябва да бъде "ваксинирана". Но моля, не чрез ваксинация срещу грип или Корона вирус!!! На всеки три-четири години в селото се появяваше нова свиня, която разтревожваше хората. Птичият и свинският грип бяха страшниците, които ни побъркваха в миналото. Сега е Корона вирус. От нашия страх могат да се спечелят много пари.

Вместо това искам да кажа, че всеки може да се ваксинира и може да го направи, като поглъща от време на време малки количества микроби. Затова по-малко мокри кърпички и малко повече мръсотия, моля. Освен това редовните тренировки за издръжливост активират имунната система. Хората, които правят джогинг при всякакви метеорологични условия, боледуват много по-рядко от тези, които седят на дивана.

 

Витамин С, Витамин D и Цинкът са другите вълшебни вещества за имунната система.

 

Редовно установявам значителен недостиг на тези важни вещества при хората на които помагам. В този случай винаги е необходимо тези вещества да се набавят, дори под формата на капсула. В повечето случай са необходими високи дози.

Например, ако усетите, че настъпва грип, трябва незабавно да приемате по 500 милиграма Витамин С на всеки час, за да предотвратите появата на грип. Вече няколко пъти споменах значението на Витамин D - хормона на слънцето. През по-тъмните месеци на годината, всички хора по нашите географски ширини, които не консумират редовно голяма лъжица масло от черен дроб на треска, изпитват явен недостиг на Витамин D. Затова препоръчвам да приемат по 5000 I.U. Витамин D дневно. Това не само подобрява имунната система и укрепва естествената защита срещу рака, но и намалява риска от автоимунни процеси.

 

Ако мислите, че не приемате достатъчно протеин, има смисъл да помислите за добавка. От Завинаги Здрав можете да си закупите висококачествен, биоактивен, Четирикомпонентен протеин forever young Power произведен в Германия – кликнете ТУК.

 

Ако усетите, че се разболявате, не забравяте да добавите висококачествени, биоактивени, високо дозирани Витамин С, Цинк и Витамин D произведени в Германия – кликнете ТУК.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват