Значението на Коензим Q10 при лечението на рак и сърдечни заболявания

Ако сте бременна, трябва да знаете за коензим Q10! Той е жизненоважен за здравото сърце на вашето дете. След публикуването на книгата "Сърдечно чудо" на Е. Г. Близнаков, коензим Q10 става известен из цял свят. Той се оказва много важно хранително вещество за производството на енергия в клетките и за работата на сърцето.

Междувременно са проведени голям брой научни изследвания, не само в Япония, където има най-дълъг опит, но и в Америка и Европа. Q10 междувременно е започнал своя триумфален поход и се използва ежедневно от милиони бъдещи майки.

 

Коензим Q10 играе важна роля в клетъчния метаболизъм и е незаменим за силната имунна система на майката и детето. Недостигът се проявява по време на бременност и особено когато собственото производство на Q10 в организма намалява поради възрастта. Тогава недостига се проявява в заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, високо кръвно налягане, диабет или дори пародонтоза.

 

Преди всичко благоприятният ефект на Q10 върху сърдечната дейност е научно доказан (проучване на С.А. Мортенсен). В повечето случаи коензим Q10 се комбинира с други хранителни вещества, които са доказали своята ефективност при лечението на сърдечни заболявания. Те включват L-Карнитин, Омега 3 (EPA/DHA), Магнезий, Бромелаин и Чесън. Най-големите ендогенни запаси от Q10 имаме на 20-годишна възраст. По-късно нивата спадат до половината или по-малко. Препоръчва се дневен прием от 30 - 100 mg за хора над 40 години; при здравословни проблеми количеството е между 200 и 400 mg. Д-р Хулда Кларк ("Изцелението е възможно") препоръчва поне 400 mg дневно. Q10 е изследван от Карл Фолкърс през 1957 г. Той е и първият, който признава изключителното значение на Q10 за клетъчното дишане, имунната система и производството на енергия. Най-високата концентрация на Q10 се намира в сърдечния мускул. Днес знаем, че сърдечните заболявания се дължат на липсата на Q10 и могат да бъдат подобрени чрез подходящо приложение.

 

👉Коензим Q10 е жизненоважно вещество, което се съдържа в много храни, например в ядките, някои зеленчуци, месото и рибата, но винаги в малки количества. Q10 се произвежда и в самия организъм, но за съжаление способността му да го синтезира в организма намалява драстично с течение на живота. Коензим Q10 е изследван интензивно още през 50-те години на миналия век от тексаския учен К. Фолкърс. Той открива жизненоважната роля, която коензимът играе за оптималното производство и снабдяване с енергия на органите (особено на сърцето), и на второ място - изключителните му антиоксидантни способности, които предпазват организма от разрушителните увреждания на клетките от агресивните молекули - свободните радикали. Това увреждане днес се смята за основна причина за много здравословни нарушения, които се увеличават с процеса на стареене. Свободните радикали също се смятат за причинители на рак.

 

Сега дискусията за Q10 навлезе в нов етап благодарение на нови сензационни изследвания. Учени и лекари от САЩ, Канада и Дания съобщават за невероятни успехи при употребата на високи дози коензим Q10 - с дневен прием от 100 до 400 mg, при лечение на сърдечна недостатъчност и рак. Все още не е възможно да се предвиди огромното значение, което тези нови открития ще имат за бъдещото лечение на тези заболявания, толкова разпространени в западните цивилизации. Повечето сърдечни заболявания, обяснява д-р М. Рат в книгата си "Никога повече инфаркт", се дължат на хроничен недостиг на хранителни и жизненоважни вещества. Едно от жизненоважните вещества, които са от решаващо значение за производството на енергия в клетките, е коензим Q10. Нито един орган не се нуждае от толкова енергия, колкото сърцето ни. Нищо чудно, като се има предвид огромната производителност на сърцето, която то постига без почивка. Когато е здраво, то изпомпва 170 кубични сантиметра кръв в голямата артерия с всеки удар, ден след ден, година след година. Затова не е изненадващо, че най-голяма концентрация на доставчика на енергия Q10 се намира в сърдечния мускул. 👍

 

Искате нещо специално? Искате да снабдите организма си с достатъчно Q10?

 

 

Какво е Убиквинол?

Коензим Q10 се среща в две активни форми - окислен Убихинон и редуциран Убиквинол. И двете форми се намират в митохондриите. Коензим Q10 постоянно преминава между окислената (Убихинон) и редуцираната (Убиквинол) форма.

 

Коензим Q10 на Kaneka Ubiquinol™ е активната и особено лесна за усвояване форма на Убиквинол.

 

За организмът Убиквинол е готов веднага за употреба. Следователно Убиквинола е по-ефективен от коензим Q10, който първо трябва да бъде преработен.

 

Разлика между Убиквинол и Убихинон

 

Обикновените добавки с коензим Q10 трябва първо да се преобразуват (редуцират) в Убиквинол. Това преобразуване осигурява по-малко ефективна абсорбция в организма. Възрастта и начинът на живот също оказват голямо влияние върху процеса на преобразуване. За да се заобиколи тази междинна стъпка и да се извлекат всички ползи от CoQ10, най-добрият избор е директният прием на Убиквинол.

 

Убиквинолът играе ключова роля в производството на енергия в собствените клетки на организма. Липидоразтворимият антиоксидант е основен помощник при превръщането на хранителните компоненти в богати на енергия съединения.

 

Kaneka QH® Ubiquinol

 

Убиквинол се предлага в търговската мрежа под търговското наименование Kaneka QH®. Отнело е доста време, преди Убиквинолът да бъде произведен в голям мащаб, тъй като той се окислява много бързо, когато е изложен на светлина и въздух. Едва след около 10 години, през 2007 г., японският производител Kaneka най-накрая разработи добър и патентован производствен процес. Това се случва цели 30 години след въвеждането на коензим Q10.

 

Убиквинолът присъства естествено в организма

 

Убиквинолът се среща естествено в организма. Около 90% от коензим Q10 в кръвта се състои от убиквинолната форма. И двете вещества принадлежат към групата биологични вещества, известни като "хинони". Хората могат сами да произвеждат хинони, поради което те не се считат за есенциални. Като истински специалист в областта на коензим Q10 с дългогодишен опит, Kaneka гарантира, че Убиквинолът е напълно естествен и идентичен с тялото.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и свилата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват