И тогава

И след това? Когато преживяхте рака? Когато сте били обгрижвани в клиниката, след като химиотерапията и лъчетерапията са били успешни?

 

Винаги се сещам за водещия немски изследовател Виестлер (Wiestler) (статията приложена по–долу), който ме накара да изтръпна с изречението си, че „немските пациенти с рак не се лекуват според най–високия научен стандарт“. А какво да кажем за българските пациенти???!!!

 

Какво иска да каже с това? Е, той има предвид много повече, отколкото си мислите.

 

В Германия живеят около 1,5 милиона души, които са били диагностицирани с рак преди 5 години.

 

Дори след като лечението отдавна е приключило, около една трета от пациентите изпитват дългосрочните ефекти от тумора, операцията, лъчетерапията и химиотерапията. Списъкът с проблемите е дълъг: той варира от хронична умора до увреждане на нервите, отслабена имунна система, сърдечни проблеми и хормонални нарушения, безплодие, лимфодем, депресия, конигтивни разстройства и дори до нова форма на рак. Това е цената за оцеляване“, казва госпожа професор Фоса (Fossa) от Университета в Осло, ръководител на Норвежкия ресурсен център за дългосрочно оцеляване след рак и продължава: „Пациентите трябва да знаят, че лечението на рака има последствия, дори години по-късно“. Брутално!!!

 

Точно това има в предвид професор Виестлер (Wiestler) . Вниманието трябва да бъде насочено не само за незабавното лечение, а и на последствията от това лечение.

Професор П. Алберс (P. Albers) директор на урологията в Университетската болница Дюселдорф казва: „Такава систематизирана информация липсва в Германия. Темата, дългосрочните странични ефекти от лечението на рак (химиотерапията, лъчетерапията, операция) е непозната за онколозите и за нея не се говори“.

Един пример е 42–годишната С., чиято остра левкемия е излекувана. Съгласен съм. Но тя със всеки изминал ден става все по–слаба и безсилна. Лекарите констатират,

че тялото и не произвежда достатъчно естрогени и хормон на растежа. Химиотерапия е съсипала имунната й система и тя не произвежда анти тела срещу патогенните. Дори и при набавянето на хормоните, тя остава слаба и уязвима“.

Вие ще кажете – Човек не може да направи нищо! Няма друга алтернатива!

Аз ще кажа – Има! Молекулярна медицина (есенциални вещества) ! Тя винаги работи, при строго научно измерване и знания! Тя не е като конвенционалната медицина – „нищо не можем да направим, остават ти три месеца живот“ – любима фраза на онколозите!

И изброените последствия от химиотерапията, от лъчетерапията могат да бъдат до голяма степен елиминиране чрез молекулярната медицина (ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА ИЗРЕЧЕНИЕ МИНИМУМ 10 ПЪТИ И ГО ОСЪЗНАЙТЕ!!!) . МЕДИЦИНАТА може!!! Но не конвенционалната, а МОЛЕКУЛЯРНАТА!

Това е вашият живот!

Искам за трети път с най–голямо уважение да спомена Немския център за изследване на рака в Хейделберг и нейният президент професор О. Виестлер (O. Wiestler).

Който също изгради „Национален център за туморни болести“. И даде на всеки, който чете внимателно и разсъждава едно напълно ново разбиране за рака. Професор Виеслер явно е постоянен и иска да помогне на хората. За разлика от политиците (които не са), той си позволява да каже много „непознати“ истини (Focus 34/2009, Seite 67):

Focus: Оплаквате се от дефицитите в терапията на рак в Германия. Това е тежко обвинение срещу лекарите, които работят в университетските клиники и болници. Каква точно е вашата критика?

Wiestler: Немските пациенти с рак не се лекуват според най–високия научен стандарта. Това трябва да се промени.

Трябваше да Ви запозная с тези факти. Трябва да запомните горното изречение. Всеки трети от вас (отново: всеки трети от вас) се сблъсква с тази болест в България. И вие трябва да сте много бдителни, много внимателни, много независимо да гледате и да питате! Диагнозата рак не е РЕПЕТИЦИЯ!

Трудно ще е да го проумеете. Но е истина. Ако не вярвате на мен, тогава повярвайте на един от най–добрите германски изследователи на рака, вие „просто не се лекувате според най–високия научен стандарт“. Погледнато от другата страна, има и по–добри варианти за лечение на рак! Това е важното за вас!

Но както казвам: Трябва да вземете нещата в собствените си ръце!

Лично аз имам съвсем различно предложение за лечение на рак. То доста се различава от конвенционалния вариант (химиотерапията, лъчетерапията) и на вас ви е трудно да повярвате, че работи. А може би това е „най–високия научен стандарт“ за който онколозите не ви обясняват. Много от вас вече знаят как точно работи той, но с него не могат да се печелят милиарди от скъпо струваща химиотерапията!

И не забравяйте, силата е във вашите ръце!

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват