Какво да ям?

Проблем. Проблем на наядените хора. Гладния човек не пита. Сега, когато вече знаем много по–добре колко е важно храненето, искам да отделя на този ключов въпрос няколко минути.

 

Нека се опитаме да получим ясна картина: Можете да ядете три така наречени макронутриенти, а именно въглехидрати, мазнини, протеини и както много още микроелементи, а именно витамини и ко. Ко включва и активните растителни вещества. Това беше. Сега да разгледаме нещата в детайли:

 

  • Въглехидрати. От съществено значение за червените кръвни клетки и за нервната система. Според учебниците по биохимия - човешкото тяло ги произвежда само. Не е нужно да ядете нито един грам през живота си! Ясно изявление! ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ НЕ СА ЕСЕНЦИАЛНИ! ТЯЛОТО СИ ГИ ПРОИЗВЕЖДА САМО ПО КОЛКОТО МУ

    ТРЯБВАТ. НИТО ПОВЕЧЕ НИТО ПО–МАЛКО!!!

     

  • Мазнини. Трябва да ядете или ще умрете! Мазнините са източник на енергия, но също така компонент на мозъка. Обикновено повечето хора имат запас от мазнини около корема. Тези хора не е нужно да ядът мазнини в началото, поне докато телесните мазнини са над 15% (ЖЕНИ), над 10% (МЪЖЕ). Но има две мастни киселени които са изключително важни, следователно абсолютно необходими: Омега 3 и Омега 6. Те трябва да се поемат в правилната пропорция и само по няколко грама. Ясно изявление!

     

  • Протеини. Трябва да ядете или ще умрете! Освен вода, човешкото тяло се състои основно от протеини. Трябва да поддържате тези структури здрави и да ги обновявате всеки ден. Това означава, че трябва да ядете достатъчно протеин всеки ден! Малко протеин се използва за производство на кръвна захар.

     

  • Витамини и Ко. Трябва да ядете. Защо? Животът без тези микроелемент е невъзможен! Съдържат се в салати, зеленчуци, плодове и разбира се в суровото месо.

 

Това беше системно мислене и отговор на въпроса: „Какво да ям?“ Много лесно:

 

 

Просто а? След като разбрахте принципа, Вие сами може да направите вашето оптимално и здравословно храненето за деня. За днес, за утре и до края на живота ви! Работи напълно автоматично след известно време. Аз гледам на храната доста по различно, защото знам какво ми дава всяка една хапка.

 

Но най-важния принципа е (за мен): ТРЯБВА ДА Е ВКУСНО! Удоволствието от храненето е основния принцип. Здравословното хранене, също може да е вкусно! Защо не се свържете със „здравето“?

 

Послепис: Забелязахте ли? По-горе е написано ръководството, инструкцията за здрава имунна система. Това според Нобеловата награда за медицина 2018 означава: „Никога повече Рак“ ( Новата Ера! Всяко изцеление е самолечение! ).

И не забравяйте, силата е във вашите ръце!

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват