Какво трябва да избягвате – рисковите фактори от чинията за хранене!

Изкуствени оцветители, които използва хранително вкусовата индустрия за да повиши апетита ви са много вредни и не трябва да ги слагате на масата за хранене: цветни лимонади,
отровен зелен пудинг, малки цветни бонбони, плодови млека.

Токсичния канцероген Бензипрен се получава при печене на месо на скара когато мазнината прегори. Човек може да го избегне: вземете месо без мазнина и изгорялото, черното го отстранете. Не яжте често печено месо на скара.

Трансмазнините са също причинители на рак. Получава се при втвърдяването на мазнините (маргарин). Използва се масово от Хранително вкусовата промишленост при производството на бисквити, сладолед, зеленчуци за пържене и всичко което съдържа мазнина. Всички полуфабрикати!!!

Акриламид е силно токсично вещество което причинява рак. Намира се в високо въглехидратинни храни които са били изпържени, чипс, пържени картофи, хрупкави хлебчета които задържат мазнина (BakeRolls), корнфлекс, бисквити и в печените картофи.

Нитрозамини: Получават се от нитрити когато няма достатъчно витамин С . Нитритите се съдържат във вашите любими колбаси от месо (салами, луканки, кренвирши, шунка, наденица и т.н.). Спанака и някои други зеленчуци също съдържат нитрити, но само когато са торени с изкуствени торове (амониева селитра, NPK)

Литохолова киселина. Който яде по-малко месо има по-малак риск да заболее от рак на червата. Животинската мазнина увеличава риска да се разболеем от рак на червата.

Плесен (мухал). Така наречените Алфа токсини са причинители на рак. Винаги разхвърляйте мухлясалата храна в коша.

Алкохол. Консумацията на Алкохол се плаща във витамини. Липсват ли витамини, липсва и защитата на клетките. При консумация на алкохол особено застрашени от рак са устата, глътката и хранопровода. Също така отпадъчните вещества които остават от алкохола поразяват лигавицата на червата и повишават риска от рак на дебелото черво.

Много захар и повишават гликемичния индекс. В Италия са открили,че високия гликемичен индекс води до рак на гърдата, рак на матката и рак на яйчниците. Американско изследване показва, че жени с инсулинова резистентност (диабет) които консумират много въглехидрати се разболяват от рак на Панкреаса.

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват