Как да оптимизирате имунната си система?!

Особено през зимата сме по-податливи на настинки (Корона вирус). Въпреки това не сме безпомощни срещу кашлицата, настинката, хриповете и грипа. Както знаете, някои съвременници са почти невъзможни за заразяване, докато други се заразяват при всяка настинка. Какво можем да научим от тези привидно имунизирани хора, които не могат да бъдат увредени от нито един вирус?

 

Ето една система от 4 точки, която трябва да имате предвид:

 

Първо, компетентната имунна система изисква високо ниво на общия протеин в кръвта. 7,7 g/dl е магическата граница, която трябвало да достигнем и минем. По-ниските нива подпомагат катаболните (разграждащи) процеси в организма, включително тези на имунната система. По-високите стойности, от друга страна, благоприятстват анаболните (изграждащи) процеси - включително собствените защитни сили на организма. При следващото си посещение при лекар трябва да измерите тази важна стойност. На първо място, за повечето хора стойността е твърде ниска. На адрес - zavinagizdrav.bg@gmail.com - можете да изпратите запитване за изработване на хранителен план + план за хранителни добавки, които ефективно ще повиши нивото на общия протеин в кръвта ви. Или кликнете - тук -

 

Второ, трябва да "ваксинирате" имунната си система. Това обаче не означава, че трябва да си направите противогрипна инжекция при личния лекар. Можете да се ваксинирате, като съзнателно избягвате прекомерната хигиена. Малките деца - това е вроден природен рефлекс - слагат в устата си всичко, което могат да хванат. Замърсяването с "мръсотия" (бактерии и вируси) е много важен фактор за поддържане на имунната система активна. Майките, който постоянно бягат с мокри кърпички и бършат ръцете на децата си, имат най-податливите деца. Заключение: по-малко вманиачаване, по-малко преувеличен страх от някои здравословни мръсотии.

 

Трето, имунната ни система се нуждае от достатъчно витамини, минерали и микроелементи, за да функционира оптимално, особено по това време на годината. Днес всяко дете знае, че без достатъчно цинк имунната система работи на слаб огън. Но грижим ли се и за достатъчното ниво на цинк в кръвта? Витамин С, важният В-комплекс, фолиевата киселина, биотинът и важните биофлавоноиди също са важни катализатори на имунната система. Ако тези природни вещества се доставят в правилната концентрация, това вече е повече от половината успех. Ето защо препоръчвам на хората на, които помагам да се уверят, че разполагат с достатъчно количество, особено през зимата. Моля, забравете за конвенционалните хранителни добавки - всички те са твърде слабо дозирани. Така наречените "балансирани диети" са с много по-високи дози и съдържат многократно повече от хранителните добавки. Препоръчвам на всички високо депозираните Мултивитамини forever young Vitamineral 32, която съдържа оптималния състав в правилната концентрация.

 

Четвърто, всеки вид упражнения за издръжливост подпомага имунната система. Особено когато е бурно, вали дъжд или сняг, упражненията са особено важни. Това ми казват всички хора, които независимо от времето, екипирани с подходящо облекло и снабдени с витамини и микроелементи правят обиколките си дори през зимата.

 

Това, което много хора не знаят е, че оптималната имунна система ни предпазва не само от бактерии и вируси, но дори и от рак. Дегенериралите клетки могат и трябва да бъдат проследени и унищожени от компетентната имунна система. Достатъчна причина да се погрижим за този мощен гарант на нашето здраве.

 

Грижа, означава лична отговорност!

 

И не забравяйте силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

1 коментар

  • Zdr

    Suray

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват