Как да се защитим от опортюнистичните (спящи) микроби?!

 

 

Опортюнистичните микроби са патогени, които ни разболяват само при определени обстоятелства (възможност). А именно, когато имунната система е отслабена.

 

Микроорганизми като вируса на Епщайн Бар, Херпес или вируса на Варицела спят в неактивна форма при почти всички хора. Но тежко и горко, когато имунната система отслабне! След това тези опортюнистични микроорганизми отново се активират. Следователно истинското заболяване всъщност е слабата имунна система, дори ако се лекува Херпес, например. Херпес зостер е рецидив на варицелата, от която всички сме боледували като деца.

 

Колкото по-често хората се намесват отвън в имунната система, уж за да ни предпазят от определени болести, толкова по-лошо става това. В това съм убеден не само аз, но и високопоставеният израелски професор Шмуел Шапира (Shmuel Shapira). Казано направо, убеждението му е толкова взривоопасно, че той е принуден да премахне профилите си в Twitter.

 

Можете по естествен начин да оптимизирате имунната система чрез аеробни упражнения, достатъчно Протеини, Цинк, Витамин С, Витамин D и правилно мислене. Последното все още се подценява твърде много. Ключова дума психоневроимунология.

 

И най-важното е да разберете, че

 

Здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват