Кетогенната диета носи изцеление!

Ако чудото не се случваше всеки ден в моята практика и аз щях да се съмнявам. Защото доста често и аз се затруднявам в началото. Преминали сте през цяла одисея от лекари, посетили сте шест или десет болници и ме молите за съвет. Мисля си: Какъв е смисълът? Не съм по-умен от лекарите. Наистина не съм. Изчерпали сте всички възможности.

 

Наистина? (!!!)

 

Редовно не сте използва най-важният терапевтичен принцип познат на човека: идеалното хранене. Накратко: изключване на отрови, боклуци, отпадъци (Статия „Боклук“ - клик). Дайте на тялото си още един шанс да се възстанови, да се излекува.

 

Знаете за какво говоря: No carb. И когато наистина се стигне до това: кетогенна храна. Ето някои вълнуващи факти (още веднъж: факти!):

 

В медицинската и научната литература се натрупва удивление. Голямото учудване. Кетогенните диети, според все по-нарастващото разбиране, изглежда лекуват. Лечение на болести. Много повече, отколкото се предполагаше досега.

 

Забележка: Това изобщо не ни изненадва. След като разберете, че кетогенната диета не е диета, а нормално хранене. Генетично правилно хранене. Заложен в гените на човечеството. И че всяко отклонение от това (като брашно и захар) нарушава гените ни и води до болести... всъщност е очевидно. Но за момента, малцина осъзнават това!

 

Кетогенната диета е разработена в болница "Джон Хопкинс" около 1920 г. като лек за епилепсия. След това отново забравена.

Между другото, успешно прилагам тази диета при сина ми, който е с епилепсия и аутизъм. Над 7 години сме на този тип хранене, спрели сме всички лекарства и Тони е супер! Нямал е нито един епилептичен припадък откакто е на кетогенно хранене!

 

Направен е втори опит с диетата на Аткинс. Много мазнини, протеини и почти никакви въглехидрати. Въпреки, че Аткинс убеждава всеки човек с наднормено тегло, той все още е атакуван: няма дългосрочни проучвания. Редовно чувам точно този странен аргумент, отново и отново. Просто поклащам глава. Не се ли смятат 1,8 милиона години за дълъг период? (Новината "Истината" - клик)

 

Разбира се, има много епидемиологични проучвания на етнически групи (примитивни народи), които се хранят с много мазнини и почти никакви въглехидрати. Те могат да бъдат прочетени по всяко време. "Диета", която лекува болестите на цивилизацията. Ето защо в нова обзорна статия буквално се казва,

 

че е много малко вероятно някой фармацевтичен продукт да има

същия успех като кетогенната диета.

 

Всичко това е описано в „Front Pharmacol 2012; 3:59“. Изброяват всички заболявания при, които генетично правилната диета, особено кетогенната диета, може да доведе до излекуване:

 

 

 

 • Епилепсия

 • Противодейства на стареенето на мозъка

 • Алцхаймер

 • Болест на Паркинсон

 • ALS, т.е. амиотрофична латерална склероза

 • Рак

 • Инсулт

 • Митохондриално заболяване

 • Мозъчна травма

 • Депресия

 • Аутизъм

 • Мигрена

 

Всяко отделно заболяване е разгледано накратко и е направена щателна препратка към 95 литературни пасажа (които са цитирани), където може да се прочете по-подробна информация. Всичко по темата

 

лечение с кетогенна диета.

 

Бих Ви посъветвал да не използва тази информация. Бих Ви посъветвал да не четете този труд. Защото след това вече е невъзможно да хапнете баничка с боза за закуска... и току виж станало чудо, неизлечимото Ви заболяване изчезнало! Чудо за докторите, за мен естествен изход от генетично правилното хранене :) (!!!)

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

 

Източник: Front Pharmacol 2012; 3:59

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват