Колумб и Диабет Тип 1

Америка е открита, защото традициите са изхвърлени зад борда. Защото сме се осмелили да опитаме нещо ново. Защото се отправяме към неизвестното и се оставяме да бъдем изненадани от резултатите. Човешкото любопитство ни е довело до напредък в този свят.

 

До тук добре. Какво правите ако сте в ролята на лекар, на който пациентите му се влошават и влошават? Когато сте изчерпали всички терапевтични възможности? Какво правите, когато сте действали стриктно в съответствие с медицинските знания, които се получили в университета, а пациентите ви не се подобряват? Предложение: Повдигате рамене. Подавате оставка. Гоните пациента. Аз наричам това медицина на оставката.

 

Някои от вас вече са се сблъскали с това. С ревматизъм, с болки по цялото тяло, с рана, която просто не заздравява. А лекарят наистина се постара и използва всичките си възможности. Това просто не помогна.

 

А какво ще стане, ако лекарите, вземат за пример Христофор Колумб?

 

шапката е направена в Швеция. Лекарите там се сблъскват с 22 пациенти с диабет тип I, чиято захар постоянно се понижава. Те изпадали в хипогликемия три пъти седмично. Това може да бъде фатално. Това е лошо. И те просто не можеха да напреднат. Какво направиха тези смели шведи?

 

Те са изхвърлили насоките зад борда. Те са предали традицията. Просто са направили обратното на това, което се казва в учебниците. Те не са хранили болните от Диабет Тип 1 с 60% въглехидрати, както смятат за правилно Българското дружество за Диабет и вашият диетолог, а са намалили приема на въглехидрати на тези болни до

 

70 до 90 грама дневно.

 

Резултатът беше неочакван и доста удивителен. Лекарите откриват нещо като нов континент. В рамките на три месеца:

 

  • Намаляване на честотата на хипогликемиите от три на седмица на 0,2 на седмица. Само веднъж на пет седмици.

     

  • Стойността на HbA1c (дългосрочна стойност на кръвната захар) спада от 7,5% на 6,4%.

     

  • Намалява нуждата на инсулин от 21,1 I.U. на 12,7 I.U. на ден. (!!!)

 

Захарта, Диабет Тип 1, за който се предполага, че не може да се излекува, се подобрява драстично. И особено опасните пристъпи на хипогликемия практически изчезнаха.

 

Въпрос: Какво ще се случи, ако намалите приема на въглехидрати до 20 грама? Както д-р Вортман (Wortmann) направи със себе си?

 

Срамно: че изобщо се налага да правя такова проучване. че трябва да пиша за това. Това, че тежкият, тромав боен кораб на конвенционалната медицина не разбира нещо толкова банално, а именно, че кръвната захарта има нещо общо с приема на захар(!!!). Всяко шестгодишно момиченце спонтанно би предположило това.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват