Конвенционална медицина – лечението изключено!

Колкото и ефикасно да ни помага конвенционалната медицина при спукан апендикс или злополука, тя се проваля с гръм и трясък при хроничните заболявания.

 

На конгреса на интернистите през 2015 година, президентът на конгреса професор Михаел Халек (Michael Hallek) обяви нова ера в медицината. Молекулярно-биологичната медицина е "ключът".

Изведнъж методите, с които се занимавам повече от 8 години, стават интересни и за конвенционалната медицина.

 

Защото: Основата на нашето здраве и радост от живота са есенциални вещества, без които човек не може да живее. Но ако има недостиг на точно тези основни вещества, се развиват заболявания. Срещу тях има и лекарства. Така се създават лекарствата. В този случай, конвенционалната медицина не предлага лечение на болестта, а лечение на симптомите, което често продължава с десетилетия. А когато отговорен пациент поиска от семейния си лекар да измери нивото на селен или цинк, лекарят често прилича на крава, до която току що е паднала мълния. Липса на разбиране, клатене на глава - "всички имаме достатъчно от това", казват те. Но далеч не е така! Дефицитите са по-често срещани, отколкото се смята.

 

Пример: Бихте ли се замислили вие или вашият семеен лекар за недостиг на цинк, ако сте склонни към инфекции, косопад, чувствителност към стрес, умора, слаба работоспособност, лоша кожа, лошо заздравяване на рани или имате неосъществено желание да имате деца? Ако има недостиг на този важен многовалентен елемент сред микроелементите, се блокират повече от 300 различни ензими. В резултат на това тялото не работи гладко. Цинкът също играе решаваща роля при образуването на хормоните. Мъжкият хормон на половите жлези тестостерон, хормонът на настроението серотонин, както и хормонът на желанието допамин винаги зависят от достатъчното ниво на цинк. Дори относителният недостиг може да има отрицателен ефект. Все още не е нужно да мислите за болести. Но малко, по-малко желанието или радостта от живота е като леко затегната ръчна спирачка – само, че не можете да намерите лоста, за да я освободите.

 

Световният шампион по съдържание на цинк са мидите. Сиренето (Ементал), лененото семе, рибата, месото и тиквените семки са също добри източници на цинк. При доказан недостиг препоръчвам добавка с цинк, за да се възстановят ефективно запасите в организма. По принцип винаги трябва да помним значението на незаменимите микроелементи, аминокиселини, мастни киселини и витамини. И ако имате усещане, че не използвате пълния си потенциал, измерването на тези вещества в кръвта е задължително (!!!).

 

И ако прецените, че имате нужда от добавка цинк, Цинк на капсули forever young (кликни) е доста добър вариант, който е изключително качествен, високо дозиран, биоактивен и е произведен е Германия. А лично вземам 4х1 капсула на ден когато съм здрав и 1 капсула на час когато съм болен! Така правя АЗ!

 

Аз самият винаги се радвам, когато е възможно да се избегнат лекарства, да се излекуват или предотвратят заболявания чрез такива прости мерки. Медицината не трябва да бъде толкова сложна и най-вече не трябва да започва само при появата на заболяване (!!!).

 

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват