Корона вирус и нивото на витамин D в кръвта!

Да речем, че илюстрацията по-долу ви убеждава. Убеждава ви, че витамин D играе съществена роля в защитата срещу вируса Corona. Илюстрацията се разбира от само себе си: Зеленият цвят означава, че (почти) всички пациенти с Corona с нива на витамин D над 30 ng/ml са имали леко протичане на заболяването.

 

От друга страна, всички пациенти с по-ниски нива на витамин D са били сред тези, които наистина са страдали - дори до степен да бъдат интубирани.

 

Тук искам да добавя и една възможност. Вероятно е пациентите с подходящо ниво на витамин D да са правили и много други неща правилно. Те може би обръщат внимание и на други витамини, минерали, омега 3 и аминокиселини. Това може да е така. Ние просто не знаем. Но това е доста вероятно.

 

Във всеки случай, оттук нататък е необходимо нивото на витамин D да е над 30 ng/ml. И междувременно, повярвайте ми, че както се препоръчва в цял свят, правилната, енергична концентрация на витамин D в кръвта ви е цифрата

 

40 до 80 ng/ml.

 

Ето какво следва. Как да го направите?

 

 

  • Помолете личния лекар да измери витамин D. Днес, през 2021 г., той ще го направи. В миналото той вероятно щеше да се намръщи.

     

  • Например, измервате 20 ng/ml. Това е твърде малко. И искате 60 ng/ml. Ние вярваме на д-р фон Хелден (Dr. von Helden) :

     

  • Серумното ниво се повишава с 10 ng/ml, ако приемете 100 000 I.U. витамин D наведнъж. Как го правите на практика?

     

  • Вашият доктор ви предписва малки гранули (Dekristol 20000 I.E.), всяка от които съдържа 20 000 I.U. витамин D. Трябва да ги приемате 4 дни. Всичко, което трябва да направите, е да приемате по 5 от тези гранули всеки ден в продължение на 4 дни и ще....

     

  • достигнали желаните 60 ng/ml. С 100 000 I.U. на ден в продължение на 4 дни.

 

И тези гранули, доктора ви препоръчва да приемате по 2 седмично като непрекъсната доза. Или наведнъж, или в два различни дни в седмицата. Това съответства на около 6000 I.U. витамин D на ден.

 

 

  • Разбира се, че трябва пак да измерите. Проверете след 3, 4, 5 седмици. И ако нивото е твърде ниско

 

  • преминете на 3 гранули седмично. Както каза вашият лекар: или всичко наведнъж, или разпределено през различни дни от седмицата. Това е малко под 8000 I.U. витамин D дневно.

 

  • Това все още е под безопасната доза от 10 000 I.U. витамин D на ден.

 

Има и второ предложение:

 

  • Може да приемите 100 000 I.U. в продължение на 4 дни под формата на капки. 125 капки на ден в продължение на 4 дни.

 

  • След това 8 до 10 капки на ден. Всяка капка съдържа 800 I.U.

 

 

  • Защо? Витамин D спомага за усвояването на калция в червата. А витамин К₂ пренася калция направо там, където му е мястото: В костите.

 

Така, имате избор: или само витамин D в малки топчета, силно дозиран. Големият недостатък е, че се предлага САМО В РЕЦЕПТА.

 

Или капки витамин D. Те съдържат и необходимия витамин К₂. С други думи, това е комбиниран препарат. Можете да го получите без рецепта по всяко време.

 

От Къде? Не бива да ми задавате този въпрос. Защото добрите неща са толкова близо - Витамин D3 + Витамин K2 forever young - на едно кликване на мишката оттук. Трябва да знаете как да се ориентирате.

 

Послепис: Между другото, в най-новите статии по темата за Короната и витамин D, силно се препоръчва витамин D да се приема с магнезий. Магнезият ще "активира витамин D". Всички ензими, които метаболизират витамин D, се нуждаят от магнезий като кофактор.

 

Необходимо е вие и аз да имаме тези специални знания. Дори е нужно да ги развиваме. Има есенциални, незаменими вещества, без които животът е невъзможен. Магнезият е един от тях.

 

Изберете портокаловият цитрат с приятен вкус, който предизвиква много по-малко диария от обичайния, наличен в аптеката. Както казах: всичко хубаво е толкова близо. Едно кликване с мишката - Магнезиев цитрат (саше) forever young.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашата ръце.

Тази цена информация, ако не се приложи си отава просто информация!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

https://zavinagizdrav.bg/

 

 

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват