Корона вирус?! Струва ли си да измерите Витамин D?

 

 

Корона грипа е вид настинка. Той е вирусна инфекция. Като и обикновения грип. И ако съвсем основателно се страхувате от Корона вируса, тогава... укрепвате имунната си система. Възможно най-ефективно.

 

Достоверно американско проучване за Витамин D показва как става това. Достоверно, защото се измерва в кръвта. В 19 000 души. Резултат:

 

"Хората с високи нива на Витамин D над 30 ng/ml (Запомнете!) са с една трета по-малко склонни към настинка, отколкото тези с нива под 10 ng/ml".

 

Какво научаваме от това? Трябва да измервате нивата на витамините, преди да ги приемате. Може би изобщо не се нуждаете от тях... Разбира се, ежедневната практика, житейският опит ми подсказват, че Институтът "Робърт Кох" в Берлин (първият в Германия) е прав, когато обявява, че около 70% от германците имат твърде малко Витамин D. Картинката не е по-различна и в България. Да, сигурен съм! Защото измервам и виждам сериозните дефицит в кръвните Ви изследвания.

 

Проучването ни казва нещо и за астматиците: Те са още по-чувствителни, още по-податливи, изложени са на риск (затова трябвало да се ваксинират срещу Корона вирус“ – ироничен цитат). Знам от синовете си, че това е вярно. Проучването на Витамин D показва:

 

"Ако Витамин D е бил под 10 ng/ml, астматиците са съобщавали за скорошна настинка в 59% от случаите. Ако съдържанието на Витамин D е било над 30 ng/ml, т.е. в норма, само 22% са имали настинка."

 

И двете ми момчета, преди години бяха с дихателни спазми по няколко пъти на месец и Витамин D под 30 ng/ml. Какво се случи? Вдигнах нивото им на Витамин D на 80 ng/ml и забравихме за дихателните спазми и ежеседмичното ходене при лекаря. И така вече 7 – 8 години.

 

Витамин D - естественият антибиотик. Изглежда, че има нещо в това. Лесен начин да защитите детето си и вас по-добре по време на грипния сезон, по време на Корона вируса.

 

Практически съвет? Моят Витамин D е 85 -90 ng/ml. Как постигнах това? С измерване, количество и качество!

 

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват