Косопад

По специална молба, днес можем да се посветим на темата за косопада. Причините за това могат да бъдат много различни. Дифузният косопад често се дължи на липса на есенциални вещества. В този случай първо бих определил нивата на цинк и магнезий чрез кръвно изследване. Освен това витамините от група В, включително биотин, фолиевата киселина и общият протеин в кръвта трябва да са в горната граница на нормата.

 

От друга страна, кръговият косопад (алопеция ареата) почти винаги има психологическа причина. Повишеният хормон на стреса кортизол забавя имунната система. В този случай първо трябва да се реши психологическият проблем, преди косата да поникне отново.

 

Важен съвет: Ако предприетите мерки не дадат незабавен резултат, помолете друг човек да прегледа скалпа с лупа. Ако вижда някакво израстване, психиката ви може да се отпусне. Защото тогава е въпрос на време гривата да се върне.

 

Разбира се, има и силен генетичен компонент (андрогенетичен косопад), особено при мъжете. Това може да се лекува с медикаменти. Но моят съвет е да имате смелостта да оплешивеете. Много жени признават плешивостта като вторична сексуална характеристика.

 

Особено смущаващо е, когато мъжете оформят останалата коса отляво надясно върху плешивата глава с перчем. Тогава проблемната зона не е само на, но и в главата.

 

В Турция косата се трансплантира професионално от задната към предната част на главата. Вече видях невероятни промени при някои моите приятели. Но има нещо, което дори суетните хора не бива да забравят: Красивото лице просто се нуждае от пространство...

 

При всички случай, зареждането на тялото с есенциални вещества, намалянето на нивата на котризола, движението (кислород) подобряват растежа на косата и в повечето случай решават проблема с косопада.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват