Магнезий и рак на панкреаса!

Нещата се случват! Ако се ровите достатъчно дълго, можете да откриете в медицинската литература, корелации, които имат изключително практическа стойност. В края на краищата, кой би искал да умре от рак на панкреаса? Времето за оцеляване след поставянето на тази диагноза според университетската медицина е три месеца. И наистина нещата са такива, ако се доверите на конвенционалната медицина. Бил съм свидетел на това! Един мой приятел си замина много бързо, след поставеното на тази диагноза и последващото лечение на конвенционалната медицина.

 

И сега: има връзка с дневния прием на магнезий. Това се отнася за всички вас. В края на краищата знам, че дори атлетите с високи постижения, които отхвърлят всички добавки, всички хранителни добавки, правят едно нещо през цялото време: Приемат магнезий. Мускулните крампи са нещо неприятно и въпреки всички приказки магнезият обикновено помага. Дори ако истинската причина често е недостиг на калий, сол и т.н.

 

Обратно към магнезия. Данните тук са от прословутото проучване VITAL. Може и да сте чували. Витамин В6 и Витамин В12 причиняват рак на белия дроб. Магнезият е отпадъчен продукт.

 

Отбелязвам: В изследването само е попитано. Колко магнезий приемате? Не е измерено. Това намалява стойността на изявлението. Но всички ние вероятно ще признаем: Ако приемате повече магнезий, нивото му вероятно ще бъде малко по-високо. Цялото количество е измерено спрямо официалната RDA за магнезий в САЩ. Не го знам наизост, но вероятно е 300 mg на ден.

 

Какво откриват?

 

Колкото по-малко магнезий сте приемали, толкова по-често се е появявал рак на панкреаса. И то значително по-често. По-конкретно:

 

 • 42% повече случаи на рак на панкреаса, когато се приемат само 75-99% от препоръчителната доза (RDA).

 • 76% повече случаи на рак на панкреаса при прием на по-малко от 75% от препоръчителната доза.

 • Всеки 100 mg магнезий по-малко на ден води до 24% увеличение на случаите на рак на панкреаса.

 

Особено важно за медицинското съсловие в България (не за пациентите), а за лекарите! Това наблюдение не зависи от възрастта, пола, ИТМ, консумацията на болкоуспокояващи (има основателни причини за това изброяване). Изрично:

 

Зависи от добавката на магнезий, т.е. от приема на хранителна добавка.

 

Така че този ефект може да се постигне само чрез хранителна добавка. А именно в действителност и в положителен аспект - ясна защита срещу рак на панкреаса.

 

Аз съм сигурен в това и затова поддържам нивото си на магнезий високо.

Лично аз приемам между 600 и 1000 mg магнезий на ден.

Колко приемаш ти?

А какво е твоето ниво на магнезий в кръвта?

 

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

 

Източник: BR J Cancer 2015 Dec 1;113(11):1615

2 коментара

 • Най-добре е да направиш кръвни изследвания, не коса.
  Кръвните изследвания са най-показателни.
  Това е добра лаборатория:
  https://synwest.bg/index.php?p=8

  Поздрави :)
  Георги Терзиев

  Георги Терзиев
 • Kade e nay dobrev da izpratim kosa na dete za izsledvane za leki metali?

  Valentin stefanov

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват