Медитацията помага да се излекувате!

„Стресът е основния враг на вашата имунна система“ (професор C. Pert). Всички ние започнахме да осъзнаваме важната роля на имунната система във всяко изцеление. Тази информация стана особено популярна през 2018 година след връчването на Нобелова награда за медицина. Тъй като трудно можете да избегнете външните стресови фактори, важно е да се освободите от токсичното, вредно въздействие на стреса. Той отравя нашето тяло, изразходва запасите ни от есенциални вещества и ни прави болни. Доказано е, че медитацията работи! Точно така медитация, това за което никога нямате време и винаги пренебрегвате. Нещо изключително просто, но с огромна мощ. Мощ която спасява човешкия живот.

 

Медитацията е един от основните методи за намаляване на нивото на стреса, това е от съществено значение. Как точно медитирате, изобщо не е важно. Важно е да го правите, да медитирате.

 

Има различни разновидности. Има безброй! Може да разгледате карането на велосипед до работа като медитация, също тренировката в фитнеса или уроците по китара. Всеки знае най-добре как релаксира.

 

Може и без инструктор или йога гуро. Много хора веднага се отказват когато някой им шепне нещо в ухото: „отпусни се, почуствай тялото си, и т.н.“. Понякога е по добре да сте сами.

 

Не се нуждаете от специална възглавница за медитация. Не всеки може да медитира седнал като Буда. Медитативното бягане може да бъде много разумна и ефективна алтернатива. Медитативното плуване или медитативното каране на колело също е доба алтернатива. Или просто да се излегнете удобно в леглото.

 

Не е задължително да е точно определено време. Например ако се събудите между два и четири сутринта и не може да заспите (много хора имат този проблем), използвайте времето за медитация. След това може да четете, пишете или рисувате, да слушате аудио книга или просто да гледате звездите. Изпитайте съвършенството и красотата на Вселената със всичките си сетива – точно това означава ........МЕДИТАЦИЯ!

 

Няма значение как, няма значение кога, няма значение къде важното е да го правите. И то всеки ден. Важното да медитирате, да намалите нивата на стреса и кортизона в тялото. Важно е да дадете шанс на имунната система да си свърши работата. Опитайте сами!

 

И не забравяйте, силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват