Много Сладко!

Имали ли сте щастието да наблюдавате дете което си играе в пясъчник? То седи там, стиснал с две ръце дървен волан (колата на, която принадлежи волана, отдавна е счупена) и кара кола. Щастливо. Завърта волана и... бррррммм...брррмм...бррррмм... детето кара колата. Сладко!

 

Второто дете до него, което е с две години по-голямо, си мисли: Какъв идиот. Мисли си, че кара кола, като върти само един волан. Нуждае се и от ... двигател. В противен случай колата няма да върви ....

 

И две години по-късно той научава, че воланът и двигателят не са достатъчни. Необходими са ви и четири гуми. Този процес на обучение продължава и завършва в пубертета:

 

За да управлявате автомобил, са ви необходими волан, двигател, четири гуми, окачване, шаси, бензин, масло и дори акумулатор. Достатъчно ли ви отегчих?

 

И ето, че вече седите на дивана, след известна борба сте определили нивото си на витамин D, вече приемате витамин D и сега се радвате като малко дете в пясъчника: „Сега съм здрав. Всичко вече работи. Ковид вече не може да ми навреди.

 

Сладко. Просто сладко.

 

О, вие, малки деца! Наистина ли израстването е толкова трудно? Имам предвид да мислите? Лична отговорност? Осъзнаването, че здравето е ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ, нещо повече от витамин D или магнезий? В крайна сметка автомобилът се състои от няколко части повече и се нуждае от някакъв вид енергия, гориво и искра за запалване.

 

Да, да, искрата.

 

Много от вас отново ме поглеждат малко нещастно, защото искрата липсва. Енергията. Постоянна умора, още от сутринта, никаква мотивация, никакво желание...

 

Достатъчно усмивки :) Да започнем работа. Вашата и на всяко човешко същество житейска цел на този свят, а именно здравето, щастието, стремежът, който след това води до малко храна и може би пари... това сърдечно желание е изградено на

 

здраво тяло

и здрав ум.

 

И се състои от МНОГО, МНОГО ОТДЕЛНИ ЧАСТИ. Както автомобила.

 

Но, от какви части се състои нашето тяло? От какво се нуждае то? Основателен въпрос! Отговора е изключително прост, но за много от вас неразбираем!

 

Всичко е записано. Всичко е обяснено. В България има много хора, които СА ОСЪЗНАЛИ ИСТИНАТА. Само трябва да поискате! Да разберете, че здравето е ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ!

 

За днешните модерни, хора, които имат такива проблеми с четенето на книги... цялата информация се съдържа в три думи:

 

Знам, знам. Числото 3. В тази моя прекрасна България обикновено успяваме да броим до 2... но до три... е, нека опитаме:

 

ДВИЖЕНИЕ - ХРАНЕНЕ – МИСЛЕНЕ

 

Ето че успяхме :) Не беше трудно :)

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват