Напредъкът в медицината?

През последните сто години медицината е постигнала огромен напредък. Чувате и четете за това навсякъде. Вярвах в това преди, когато не се замислях. Факт :)

 

От десетилетия чета за "пробива в изследванията на СПИН". Всеки месец чета за "пробиви в изследванията на рака". Хората постоянно пробиват. Фактите са напълно различни:

 

Около 1900 г. всеки тридесети човек е умирал от рак.

 

1910 г. всеки осемнадесети

 

1920 г. на всеки петнадесети

 

1930 г. един на всеки осем

 

1950 един на всеки шест

 

1960 един на всеки пет

 

в момента всеки четвърти,

 

всеки четвърти българин умира от рак. Всеки трети се разболява. Познавам две реакции на такива новини

 

  • моята. Мисля си: Колко ужасно. Какво може да се направи.

  • Официалното становище на експертните органи: Няма значение. Цифрите изобщо не са реални. Фактът, че днес толкова много хора умират от рак, се дължи на това, че хората просто остаряват.

 

Тъй като вярваме на експертите, вярваме на тези изречения и седим спокойни. Това, че общоприетото мнение, че драстично увеличената смъртност от рак се дължи на драстично увеличената продължителност на живота е погрешно.

 

Невярно, защото раковите заболявания се увеличават и сред младите хора. И то драматично. В новините вече се загатва, че "ракът е създаден от човека".

 

И грешно, защото традиционно дълголетниците, като японците на Окинава, практически не познават рак. Възрастта не е синоним на повишена смъртност от рак.

 

Дълбоката причина за провала на медицината не се дължи на некомпетентност, нито на липса на финансови средства. Но, както често се случва, причината е в погрешния образ. Грешната система от вярвания.

 

При изследванията на рака изхождаме от погрешна предпоставка. И затова не можем да успеем. И очевидно не е така.

 

Лично аз имам много ясна представа, много различна представа за рака. Оформена от най-модерната медицинска наука. Тази система от убеждения бе категорично потвърдена от Нобеловата награда за медицина за 2018 г.: Решаващият фактор за защита от рак и възможното му лечение е ... КОМПЕТЕНТНАТА ИМУННА СИСТЕМА (за повече информация кликни тук...).

 

И това включва малко повече от една таблетка, от една инфузия (химиотерапия). Тя включва ВАШАТА ОТГОВОРНОСТ. Ракът или не ракът е във ВАШИ ръце - не на лекаря. Мога ли да ви напомня?

 

  • Ежедневно бягане

  •  

  • Ежедневно без въглехидрати

  •  

  • Ежедневна медитация

  •  

  • Ежедневна грижа за есенциалните вещества, за аминокиселините, за витамините, за минералите, за микроелементите, за омега 3 и др.

 

Ежедневно!

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват