На кого помагат медикаментите?

Един изненадващ въпрос. Ако изобщо можете да си го зададете. Защото всички знаем: Медикаментите спасяват човешки живот. Медикаментите пазят от болести, те помагат много. Медикаментите са гръбнака, основата на конвенционалната медицина.

 

Без съмнение: при високо кръвно налягане,- медикамент за намаляна на кръвното налягане. При бактериална инфекция,- антибиотик. При диабет,- медикамент за намаляне на кръвната захар. При депресия,- антидепресант. При рак,- химиотерапия...

 

Медикаментите са гръбнака на нашата медицина. Цитат: Болестта е неизлечима, защото все още няма медикамент за нея.Или по повод Корона вируса: При тежките случаи помощта не е възможна, защото все още няма ваксина.

 

До тук добре.

 

И тогава идва най-високо платения изпълнителен директор в Европа. Доктор Северин Шван (53 годишен). Годишна заплата 12,9 милиона Евро. Изпълнителен директор на Hoffmann-La-Roche. Той е икономист и юрист.

 

Шван е Управител на компания, която отговаря за медикаментите. Дейността на тази компания е да проучва, измисля, произвежда и продава медикаменти. Най-успешната фармацевтична компания в Европа. Тази фирма е част от гръбнака на нашата медицина.

 

И този адвокат, този високо платен Управител знае правилния път. Неизбежно. Във всички случаи много по-добре от лекарите. Така, че нека просто го изслушаме (цитат от Capital 2/2010, страница 78):

 

  • „Ако лекар ви изпише лекарство, шансът то да работи за вас е средно 50%“.

  • „Herceptin например, нашият медикамент срещу рак на гърдата, помага на около 20% от случаите. И все пак е на първо място по продажби, цената за лечение на един пациент е 40 000 Евро“.

  • „Всички съвременните медикамента са съставени от около 100 целеви молекули. Това е много малко! Човешкото тяло е съставено от повече от 2 милиона целеви молекули“.

 

Северин Шван, доктор – юрист, е умен човек. Той знае нещо! И, ако лекарите осъзнаваха какво иска да ни каже,

той с тези три изречения... те нямаше да могат да спят. Защото и те са хора. Защото и те имат съвест. Но те не разбират...

 

Говорейки за целеви молекули, медикаментите на природата, аминокиселини, витамини, минерали, микроелементи, омега 3 със сигурност не се състоят от 100 целеви молекули. Това което фармацевтичната индустрия произвежда, всъщност е жалко и срамно. И точно това знае Северин Шван!

 

Природата, тоест молекулярната медицина е хиляди пъти по-добра и ефективна от фармацевтичната медицина. Тя използва много повече целеви молекули, от които е изградено човешкото тяло. Значи не само 100 целеви молекули, а много повече, които отговарят за здравето на човешкото тяло. Молекулярно лекарство!

 

Знаете ли какво? Аз вярвам, че интелигентен човек като доктор Северин Шван, най-високоплатения изпълнителен директор е достоен за уважение. Той има смелостта да каже изстината! Макар, че това може сериозно да навреди на печалбите на фирма ROCHE. Жалко, че истината не може да бъде разбрана от лекарите!

 

Това много ме натъжава! Толкова много хора страдат, хора на които може да се помогне.

 

Обобщение: Пациентите също могат да помислят. Мислят! Лекарите трябва да подтикнат пациентите да се ЗАМИСЛЯТ! Но нека бъдем позитивни. Нека бъдем щастливи. Нека очакваме с нетърпение. Всеки знае че в края на тунела има светлина. Знаете, че живота може да бъде много по-лесен и хубав, ако поемете отговорността за него. Вие сами!

 

Всяко лечение е самолечение!

 

И не забравяте, силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

 

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват