Подкиселяване (Ацидоза) - широко разпространено заболяване!

Ако искате да излекувате даден човек, първо трябва да го попитате дали е готов да се откаже от това, което го е разболяло. Ацидозата, например, е такъв пълзящ причинител на болести, който обикновено се дължи на неправилно хранене и лоши навици на живот.

 

Ако измерите стойността на pH в кръвта, тя винаги е изненадващо постоянно леко алкална. Защото ако кръвта стане прекалено кисела, тя ще се съсири във вените ни. Ето защо организмът прави всичко възможно, за да прехвърли излишните киселини от кръвта в тъканите. В замяна на това алкални минерали като магнезий и калий се пренасят от костите и мускулите в кръвта, за да я буферират. Последиците от свръх киселинността са хронично неспокойство, болки в мускулите и в дългосрочен план - меки кости (остеопороза). Дори раковите заболявания могат да се развият много по-добре в киселинна среда, отколкото в алкална.

 

Основно правило: захарта ви подкиселява. Основната причина за хроничната киселинност са въглехидратите, като хляб и тестени изделия. Запомнете: всички въглехидрати в крайна сметка са захар и допринасят за ацидозата. От друга страна, многото зеленчуци буферират киселините.

 

Голямото количество вода отмива образувалите се допълнителни киселини. Плодовите сокове, напитките, съдържащи фруктоза (безалкохолни напитки), алкохолът и кафето обаче са противопоказни. За целите на контрола можете от време на време да проверявате урината си с киселинна тест лента.

 

От физиологична гледна точка сутрин урината винаги е кисела, тъй като бъбреците могат активно да отделят протони (киселини) през нощта. Но ако правите всичко останало правилно, урината трябва да е леко алкална през деня.

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силите са във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват