Поуки от Пандемията?!

Човек се учи от всеки опит. Ние научихме много от „Пандемията“. Само, че какво?

 

Накратко за общия процес на учене: Новият опит се сравнява с предишния и се съхранява в мозъка. Ако подобни ситуации се повторят в бъдеще, се предприемат действия въз основа на съхранената информация.

 

Нека сега разгледаме преживяванията на средностатистическия гражданин, свързани с пандемията:

 

Появява се зъл вирус, който заплашва човечеството. За да защити населението, правителството разпорежда затваряне на всичко. Умни учени успяват да създадат ваксина за нула време. Когато се ваксинират достатъчно хора, животът ще се върне към обичайното си състояние.

 

Ефект от обучението: Политиците и учените се грижат за мен. Не е нужно да поемам отговорност.

 

След това животът продължава весело, докато не дойде следващата пандемия. Толкова сигурно, колкото Амин в църквата. Веднага се налага сегашната рутина: отново затваряне на всичко. Терор над децата в училищата, терор над всички млади хора, терор над всички възрастни хора, терор над икономиката със сериозни последствия!!! Отново се надяваме на спасението, което някак си ще ни бъде дадено. От другите, от политиците, от псевдо учените!!! Държавата се грижи за нас. Идва ми да се смея на глас ... ХА ХА ХА :)

 

И все пак средностатистическият гражданин би могъл да научи нещо ново, нещо нечувано от обикновените хора, ако не само псевдо вирусолозите, но и други учени изкажат мнението си в медиите. Тогава обикновеният гражданин би могъл да се научи, че сам носи отговорност за това колко сериозно ще се разболее. Защото вече има безброй проучвания, които показват ясна картина:

 

  • Консумацията на въглехидрати, която се смята за нормална, отслабва имунната система.

  • Липсата на физически упражнения отслабва имунната система.

  • Недостигът на есенциални хранителни вещества отслабва имунната система.

  • Вредните чревни бактерии увреждат имунната система.

  • Алкохолът, никотинът, стресът и безсънието увреждат имунната система.

 

Учебен ефект: живеем неправилно, затова вирусът може да ни навреди много сериозно. За да не се случи това, от сега нататък трябва да живея правилно.

 

Ако по-голямата част от населението проумее и приложи това, може да сме сигурни, че следващата пандемия няма никакъв шанс. Ще бъдем готови. Тогава ще мине много време, преди клиниките да бъдат претоварени, ако изобщо се стигне до там :)

 

Знам, знам: Утопия. Малцина ще го направят. Но броят на активните хора расте! Това е от значение. Радвам се на всеки човек, който не се измъчва и не чака безучастно да се погрижат за него. Радвам се за всички, които поемат отговорност за здравето си в собствени ръце. Знанието е налице, просто трябва да го направите. Ключовата дума е: ДЕЙСТВИЕ!!!

 

Знанията? ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ НОВИНА НЯКОЛКО ПЪТИ!

И не забравяйте, силата е във вашите ръце и здравето е лична отговорност!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват