Промяна на гледната точка в медицината!

Понякога си струва да се отклоним от добре утъпканите пътеки, за да погледнем на живота от съвсем различна перспектива. Твърде често сме в застой, защото сме затънали в един и същи коловоз и винаги гледаме на живота от една и съща гледна точка. Знаете ли кое е най-голямото откритие от пътуването до Луната? Красотата на земята! Астронавтите не могат да се наситят на синята планета. Изображенията на Земята, заснети от космоса, очароваха човечеството. Години наред тези изображения са най-продаваните плакати в историята. Впоследствие много от астронавтите се ангажират с опазването на околната среда, за да запазят красотата на Земята. Затова първо трябваше да летят до Луната, за да открият Земята.

 

Промяната на гледната точка е полезна и в ежедневието. Айнщайн е казал: "Не можете да решавате проблеми със същите мисловни структури, които са ги създали." Онези, които остават в рутината, вървят по един и същи коловоз. И от медицинска гледна точка си струва да сменим поне веднъж гледната си точка. Най-големият ми упрек към утвърдената медицина е, че твърде често се лекува симптомът и само в редки случаи - причината. Ако кръвното налягане е твърде високо, има таблетки. Рядко се обръща внимание на естествените средства за понижаване на кръвното налягане, като намаляване на теглото, намаляване на консумацията на сол и повече физически упражнения. Твърде висока ли е кръвната захар? Няма проблем. Можете да си инжектирате инсулин. Храненето без въглехидрати и тренировките за издръжливост се препоръчват само от няколко умни лекари. Депресия и синдром на прегаряне - за тях също има хапчета. Фактът, че ефективната релаксация и леките упражнения за издръжливост доказано заместват много психотропни лекарства, изглежда все още не е достигнал до нас. Мотото на конвенционалната медицина: "Продължавайте да живеете толкова неправилно, колкото и преди, а за симптомите има таблетки". В същото време от страничните ефекти на лекарствата умират 5 пъти повече хора, отколкото от пътнотранспортни произшествия!!!

 

Моето откритие за поддържане на здравето, както и за терапия на болестите, са есенциалните, основните протеинови градивни елементи (аминокиселини), витамини, минерали, микроелементи, омега 3. Измервам ги при всички хора на които помагам - и всеки ден се уча и удивлявам. Това е като да отидеш на Луната: вместо да търсим постоянно нови химически вещества, трябва да се върнем към средствата, които вече познаваме. Освен от вода, всичко живо се състои от аминокиселини. И често именно тук се крие решението на проблема. Един мой последовател току-що ми каза с гордост, че вече не се нуждае от бета-блокер. В допълнение към физически упражнения и промяната в диетата, успешно излекувахме високото му кръвно налягане с естествения протеинов градивен елемент Аргинин. Кръвният тест преди това показал дефицит. Аргининът в правилната доза отпуска кръвоносните съдове и по този начин понижава кръвното налягане по естествен начин - без никакви странични ефекти.

 

Организмът образува хормоните на желанието и щастието допамин, норадреналин и серотонин в мозъка от важните за мозъка протеинови градивни елементи Фенилаланин и Триптофан. Недостигът му неминуемо води до депресия и липса на желание за живот. И тези недостатъци са много по-често срещани, отколкото се предполага. Но никога няма да разберем това, ако не ги измерим. От друга страна, психотропните лекарства понастоящем са сред най-често предписваните лекарства. Можете ли да си представите колко милиарди бихме спестили, ако лекуваме хората с естествените аминокиселини, от които организмът сам произвежда тези хормони? Тези връзки са отдавна доказани от биохимична гледна точка. Но тези знания все още се прилагат рядко.

 

Току-що прочетох едно изследване на професор Фанг (Fang) от Нюйоркския университет. Основният градивен елемент на протеините Метионин ни предпазва от развитието на опасни ракови клетки. Ето защо Метионинът се нарича още "пеницилинът на генома". Когато нивата в кръвта спаднат, самовъзстановителните сили на организма се изчерпват. Може би се досещате какво означава това за всеки един от нас. Поне за мен това е система за ранно предупреждение, която също така помогна на много от хората на който помагам да получат навременна терапия. Всички тези аминокиселини имат една обща черта: те са незаменими, есенциални. Това означава, че те трябва да се доставят отвън като витамините, минералите, микроелементите, омега 3. Дефицитите довеждат до нарушения в организма и предизвикват специфични симптоми, които чудодейно изчезват след измерване и целенасочено попълване на липсите. За мен това е лекарството на съвременната епоха.

 

Само да припомня, първо измерваме и после целенасочено действаме! Тази стратегия показва невероятни резултати при хората на които помагам.

 

Ето и малко примери за качествени, високо дозирани, биоактивни есенциални вещества произведени в Германия:

 

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце!

 

Поздрави :)

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват