Раковите клетки се хранят със? Отново много, много бавно!

Тъй като напоследък чета все повече и повече мъдри коментари за това, че раковите клетки се хранят и с мазнини, т.е. не само със захар, и тъй като това твърдение, което по принцип е правилно, е изключително опасно за много хора с рак и ги лишава от вярата им, от тяхната (единствена!) надежда, позволете ми още веднъж да кажа това много бавно:

  • Локалния, бавно растящ, неметастазиращ, относително безвреден рак (например бял рак на кожата) консумира мазнини, както и захар. Той не може да бъде решително забавена без въглехидрати/кетоза.
  • Агресивният, метастазиращ, т.е. смъртоносен рак е зависим единствено от захарта. Това е ГОЛЕМИЯТ, НОВИЯТ шанс да оцелеете.
  • ПРЕХОДА от "обикновена" туморна клетка към агресивна ракова клетка, която образува метастази, е ЗАВИСИМ ОТ ЗАХАР (цитат д-р Кой/Coy).

Когато мислите нестандартно, често имате аха преживявания. Такъв е случаят и с тази тема. Готови ли сте? Да започваме:

"Ракът под формата на локални тумори се среща в цялото животинско царство. Ракът обаче в най-агресивната му форма, т.е. метастатичен рак, се среща само при хора и при домашни любимци, хранени от хората.
При всички останали същества ракът не е сериозен проблем. Дори при хората, които са живели и все още живеят като ловци-събирачи, смъртта от рак не е позната (това е забелязано още от Алберт Швайцер през 1913 г.).
Смъртта от рак е ограничена основно до три живи същества: Хората със западен начин на живот, кучето и домашната котка са единствените същества с висока консумация на въглехидрати, които бързо освобождават много глюкоза. Интересно е, че ракът на сърцето се среща изключително рядко. Причината? Сърдечният мускул, за разлика от скелетния мускул, винаги получава енергия от изгарянето на мазнини, дори когато като гориво е налична глюкоза. Това би могло да обясни защо агресивните видове рак не произлизат от сърцето.
Захарта сама по себе си не причинява рак, но е основен фактор, който допринася за агресивността на съществуващите туморни клетки."

 

Това, което току-що прочетохте, е мнението на д-р Кой. Природоизследовател, който се занимава с тази тема много по-дълго от нас и много по-интензивно.

Още по темата:

 

И не забравяйте, здравето е лична отговорност и силата е във вашите ръце

Поздрави 😊

Георги Терзиев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват